2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Son yılların en büyük sigara operasyonu

Gürpınar ilçesinde jandarma ekipleri tarafından sigara kaçakçılarına yönelik gerçekleştirilen son yılların en büyük operasyonunda piyasa değeri yaklaşık 1 milyon 250 bin YTL olan 365 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları istihbarat çalışmaları neticesinde İran üzerinden Van ve burudan da Gaziantep ile Diyarbar'da piyasaya sürülecek çok sayıda kaçak sigaranın bilgisine ulaştı. Bu bilgiler doğrultusunda KOM Şube Müdürlüğü ile Gevaş Yoldöndü Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri Van-Bitlis karayolu üzerinde bulunan Balaban Jandarma Asayiş Kontrol Noktası'nda çalışmalarını sıklaştırdı.

Ekipler, bu gün sabaha karşı R.P. (28) yönetimindeki 33 AFR 20 plakalı TIR'ı durdurarak arama yaptı. TIR'ın dorsesinde yapılan arama neticesinde 4 ton kaçak çay kolilerinin içerisinde gizlenmiş, piyasada değeri yaklaşık 1 milyon 250 bin YTL olan 365 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.

Olayla ilgili TIR sürücünün ifadesine başvurulmak üzere gözaltına alınırken, kaçak sigaraların terör örgütü PKK ile bağlantılı olup olmadığı araştırılıyor.

.
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 13:35:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?