5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

'Sorunlar vahim boyuta ulaştı'

Türk Sağlık-Sen Van Şubesi üyeleri yaptıkları bir basın açıklamasıyla sağlık çalışanlarının sıkıntılarını dile getirdiler.

Sağlık İl Müdürlüğü önünde bir araya gelen üyeler adına basın metnini okuyan Türk Sağlık-Sen Van Şubesi Başkanı Suat Sayıcı, kamu çalışanlarının her geçen gün yeni bir sorunla karşılaştığını dile getirdi. Özellikle sağlık çalışanlarının sorunlarının vahim boyutlara ulaştığını söyleyen Sayıcı, sözleşmeli personellerin sıkıntılarına değindi. Sözleşmeli personellerin iş yerlerindeki farklı istihdam modelleri nedeniyle çalışma barışının bozulduğunu anlatan Sayıcı "Bu sorunun tek çözüm yolu sözleşmeli personele kadro verilmesidir" dedi.

Sağlık çalışanlarının en büyük sorunlarından birinin de adaletsiz döner sermaye dağılımı olduğunu belirten Türk Sağlık-Sen Van Şubesi Başkanı Suat Sayıcı, "Hekim eksenli olarak hazırlanan döner sermaye sisteminde diğer sağlık çalışanları çok düşük pay almaktadır. İzin ve raporlardan döner sermaye kesilmektedir. Sağlık hizmeti yürütülmesinde canla başla çalışan vekil ebe ve hemşirelere, 4/C'lilere döner sermaye ödenmemektedir. Her yerinde sorun olan bu sistem acil olarak yeniden gözden geçirilmeli ve tüm çalışanların menfaatlerini koruyacak şekilde düzenlenmelidir" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2009 Cumartesi 14:30:27
Güncelleme :28 Şubat 2009 Cumartesi 17:29:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?