5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Sözü verdiler bisikleti aldılar

Van Valisi Özdemir Çakacak, sokakta çalıştıkları için aksattıkları eğitimlerini sürdürme sözü veren öğrencileri bisikletle ödüllendirdi.


Vali Özdemir Çakacak, 3 ay önce bir program çıkışı sokakta karşılaştığı ve çalıştıkları için zaman zaman eğitimlerini aksattıklarını anlatan çocuklarla sohbet ederek Çocuk ve Gençlik Merkezi'ne (ÇOGEM) yönlendirmişti. Vali Çakacak tarafından, eğitimlerini aksatmamaları ve aynı zamanda ÇOGEM'e de gitmeleri halinde kendilerine bisiklet alınacağı sözü verilen Fevzi Geyik İlköğretim Okulu öğrencileri yaz tatili öncesi hediyelerine kavuştular. ÇOGEM'den sorumlu Vali Yardımcısı Halil Berk, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kemal Çelik ve merkezde görevli 2 sosyologla birlikte Fırat, Muhacir ve Aziz isimli çocuklar Vali Özdemir Çakacak'ı ziyaret etti. Çocuklarla yakından ilgilenen ve kendisine okula devam etmeleri ve çalışmaları için söz veren öğrencilere teşekkür eden Vali Çakacak, bisikletlerini teslim etti. Çakacak, öğrencilere okumaları konusunda önemli tavsiyelerde bulunarak "Sizler okula ve ÇOGEM'e devam ettiniz ve başarılı oldunuz. Ben de bunun karşılığı olarak sizleri bisikletle ödüllendiriyorum. Bundan sonra derslerinize daha çok çalışacaksınız. Sizler okullarınıza devam eder, daha çok çalışırsanız sizlere daha güzel hediyeler alacağız. Çocuklar okuyunuz ki hem ailenize hem de ülkemize faydalı birer adam olasınız" dedi.


Bisikletlerin kendilerine hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Özdemir Çakacak, araç trafiğinin yoğun olduğu yollara da çıkarken dikkatli olmaları uyarısında da bulundu.


İlk kez bir bisiklet sahibi olan çocuklar da Vali Özdemir Çakacak'a teşekkür ederek, okullarına devam etmeleri ve başarılı olmaları için de söz verdiler. Vali Çakacak'la birlikte hatıra fotoğrafı çektiren, Fırat, Muhacir ve Aziz kavuştukları bisikletle birlikte valilikten çıkarak sevinçli bir şekilde evlerinin yolunu tuttular.

iha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 15:21:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?