7
Mayıs
2024
Salı
VAN

SP, Van adaylarından bazılarını belirledi

Saadet Partisi (SP) Genel Kurul Üyesi ve Doğu Anadolu Bölge Sorumlusu olan eski milletvekili Fetullah Erbaş, hükümetin kötü yönetimini sirk aynaları ile iyi göstermeye çalıştığını söyledi.
Beşyol Mevkii'nde bulunan partinin il başkanlığı binasında yapılan Genişletilmiş İl Divan toplantısına katılan SP Genel Kurul Üyesi ve Doğu Anadolu Bölge Sorumlusu Fetullah Erbaş, partiye katılanların rozetlerini takıp, adaylıkları kesinleşen ilçe ve belde belediye başkan adaylarını basına tanıttı. 28 Mart yerel seçimleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Erbaş, 28 Mart'ın 3 Kasım seçimlerinin rövanşı olacağını kaydetti.
Halkın 28 Mart'ta hükümetin kötü yönetiminden dolayı bir ihtar uyarısında bulunacağını da kaydeden Erbaş, "Hükümet basın ve anket şirketlerini iyi kullanarak kendi oy potansiyelini yüzde 50'nin üzerinde gösteriyor. Çok kötü bir yönetimi sergileyen hükümet sirk aynaları ile kendini iyi göstermeye çalışıyor. Bu bir psikolojik savaştır. Ancak halk bu taklitleri yutmayacak. 28 Mart seçimlerinde bunun cevabını verecektir. Bu seçim hükümet için bir ihtar niteliğinde olacak" dedi.
Erbaş daha sonra Doğru Yol Partisi'nden (DYP) istifa ederek SP'ye geçen Çiçekli Belde Belediye Başkanı Cebrail Ballı, aynı partinin İl Genel Meclis Üyesi Baki Kaymaz ve Genç Parti (GP) Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Seyfettin Yabalak'a parti rozetini kattı.
Erbaş, adaylıkları kesinleşen Bahçesaray Belediye Başkan adayı Tevfik Yayla, Başkale Belediye Başkan adayı Musa Edemen, Erciş Belediye Başkan adayı Ercan Eroğlu ile Gevaş'ın Uysal Belde Belediye Başkan adayı Tahsin Değirmencioğlu'nu basına ve partililere tanıttı.
ŞABETTİN AKKUŞ - VAN (İHA)
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2004 Cumartesi 14:07:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?