5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

SP Başkanı Kurtulmuş Van'da

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, siyasi partilerden Ergenekon Davası'na müdahale etmemelerini isteyerek, "Bu meselede partilerin bir kısmı avukat, bir kısmı savcı gibi davranıyor" dedi.

Numan Kurtulmuş, partisi tarafından Van'da düzenlenen mitinge katıldı. Beşyol mevkiinde düzenlenen mitingde, İstiklal Marşı'nın okunması ardından kürsüye gelen Numan Kurtulmuş'a, SP Gençlik Kolları tarafından 65 numaralı Belediye Vanspor forması ile atkısı verildi. Van Belediye Başkanlığı'na Fettullah Erbaş ve Aydın Talay'dan sonra yeniden milli görüşün geleceğini ifade eden Kurtulmuş, 89 ve 94 ruhuyla 2009 yılında yeniden milli görüş belediyeciliğin başlayacağını belirtti. Bölgenin ve Türkiye'nin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini anlatan Kurtulmuş, "Bu bölgede yeniden insanlarımızın adalet ve huzur içerisinde yaşadığı dönemler yakındır ve inşallah bu bölge üzerinde oynanan bütün oyunlar sona erdirilecek. Kardeşlik, dostluk, insanlık ve arkadaşlık yeniden ayağa kalkacaktır. Bu coğrafyada insanlarımızı birleştiren şey, ortak bir medeniyetin ve ortak bir inanıcın mensubu olma şuurudur. Türkiye'nin birikmiş sorunlarını sanki çözecekler. Bu coğrafyanın dışında Antarktika ötesinden Avrupa'da, Amerika Birleşik Devletleri'nden (ABD) gelecek de onlar çözecek zannediyoruz. Hayır öyle bir şey yok. Bu ülkenin Türkleri, Kürtleri, Lazları, Çerkezleri, hatta bu coğrafyanın Türkleri, Kürtleri, Arapları, Acemleri sorunlarımız hep beraber çözeceğiz. Asırlar boyu olduğu gibi kardeşlik, dostluk ve barış içerisinde yaşayacağız. Problemlerin başında ekonomik sorunlarımız geliyor. Özellikle son 8 yıldır uygulanan politikalar bu memleketin insanlarını işsiz aşsız bıraktı. Görüyoruz, memleketi adım adım geziyoruz.
Sadece temmuz ayından bu yana olan süreçte 1,5 milyon insan işsiz hale getirildi. Kahvehanelerimiz işsiz insanlarla doldu. Türkiye'de işsiz olmak demek, batı ülkelerinde işsiz olmaya benzemez. Bizim insanımız asgari ücret alıyor ve onu da almıyor" dedi.

Yapılan yanlış propagandalara kanılmaması gerektiğini de belirten Kurtulmuş, bu seçimin en iyiyi seçme seçimi olacağını ifade etti. Miting meydanlarında Batı illerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Doğu illerinde ise Demokratik Toplum Partisi (DTP) ile bir gerilim üreterek siyaset yapıldığını gördüklerini ifade eden Kurtulmuş, çatışma ve korku siyasetinin üretilmeye çalışıldığını savunarak, "Batı'da diyorlar ki, 'Aman ha CHP'ye sakın oy vermeyin', Doğu'da ne diyorlar, 'Aman oyları toplayın DTP gelmesin.' CHP, DTP ve diğer bütün partiler, bunların hepsi Türkiye'nin partileri değil mi? Bir yarışa girmiyor muyuz? Millet kötünün içerisinde en kötüyü seçmeyecek. Millet iyiler arasında en iyiyi seçecek. İşte burada Van'da en iyi olarak Nevzat İnanç'ı seçecek, buna karar vermiş" şeklinde konuştu.

Bölgenin en büyük sorununun sınır ticareti olduğunu bildiğini de dile getiren Kurtulmuş, kapıların kapalı olduğunu ve her gün olumsuz haberler aldıklarını dile getirdi. Kurtulmuş, "Başkale ilçesinin Koçdağ köyünde Murat Yılmaz kardeşimiz mazot getirirken sınırda vurularak öldürülmüş. Yine Saray ilçesinde mazot getiren bir kişi vurularak öldürülmüş. Bunlar fevkalade acı durumlar. Memleketimizin insanları zaten geçim, kıtlık ve yokluk içerisinde. Biz buradan açıkça Saadet Partisi olarak söylüyoruz. En kısa zamanda iktidara geldiğimiz vakit gümrük geçişlerini açacağız. Sınır ticaretini serbest bırakacağız" ifadelerini kullandı.
Ergenekon Davası ile ilgili açıklamalarda da bulunan SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, şöyle konuştu:
"Bu bölgede son günlerin önemli meselesi olan Ergenekon Davası ile ilgili gelişmeleri ibretle yakından izliyoruz. Evet Doğu Anadolu Bölgesi'nin birçok yerinde kuyular açılıyor ve insan kemikleri çıkıyor. Türkiye'de Ergenekon diye bir dava devam ediyor. Ama maalesef bu meselede partilerin bir kısmı avukat, bir kısma savcı gibi davranıyor. Biz başından itibaren şunu söylüyoruz: Ergenekon Davası Türkiye'de önemli bir meseledir. Burada nereye kadar gidiliyor, kime kadar gidiliyorsa bu meselenin sonu görünmelidir. Burada kimse taraf olmasın, siyasetçiler taraf olmasın. Burada gerçekler ortaya çıksın ve Türkiye'de özellikle bir dönem faili meçhuller varsa bunlar sonuna kadar araştırılsın, sonuna kadar hesabı sorulsun. Millet adına bunu istiyoruz ve millet adına biz muhalefet partisi olarak 26 Ekim 2008 tarihinden bu yana meselenin sonuna kadar takipçisi olacağımıza söz veriyoruz. Artık bu dava da geride kalsın ve Türkiye'de kimsenin korku içerisinde yaşadığı, kimsenin kendisinden endişe ettiği bir dönem ortaya çıkmasın. Türkiye; müreffeh insanların, özgür insanların ve adil insanların yaşadığı bir ülke haline gelsin. Bunun sonuna kadar takipçisi olacağız."
Yapılan konuşmanın ardından SP'li kadınlar, Kurtulmuş'a üzerinde Van'ın tarihi ve turistik yerleri ile Türk bayrağının bulunduğu iki adet tablo hediye etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 18:23:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mucahid IP: 85.110.95.xxx Tarih : 13.03.2009 23:52:07

kararsız olmama rağmen mitinge katıldım gerçekten çok mükemmel bir kalabalık vardı vanda saadet kesin alır...