2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

SP İsrail'i protesto etti

Van'da, Saadet Parti (SP) İl Teşkilatı tarafından düzenlenen protesto gösterisi ile İsrail kınandı. 

Beşyol mevkiindeki parti binası önünde saat 22.00'de bir araya gelen SP'llier, yaptıkları basın açıklamasıyla İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıyı kınadı. Yaklaşık 200 kişilik grup, hava sıcaklığının eksi 10 derecede olmasına aldırmadan Filistin'de yaşananlara tepki gösterdi. Grup adına basın açıklamasını okuyan SP Van Belediye Başkan aday adayı Nevzat İnanç, dünya tarihinin en vahşi soykırım girişimlerinden birine şahit olduğunu söyledi.
 

İnanç, "Ateşkes zamanında ambargo ile Gazze halkını ölüme
mahkum eden İsrail, ateşkesten sonra füzelerle Gazze halkını yok etmeye çalışıyor. 
Siyonist devlet İsrail, bütün dünyanın gözleri önünde Filistin'de insanlık dışı bir saldırı daha düzenledi. Çoğunluğu sivil ve masum çocuklardan oluşan Filistinli kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara şifa ve Filistinli mücahitlere zafer niyaz ediyoruz. Bu saldırılar İsrail'in kana doymadığının bir göstergesidir. Bütün İslam aleminin yükünü üzerinde taşıyan Filistin bugün kan revan içerisindedir. Batmış bir ekonomiye, işgal edilmiş topraklara, yıkılmış okullara, açlığa, susuzluğa ve hastalığa rağmen hala topraklarını bırakmamak için mücadele veren Filistin, gerçek bir destek beklemektedir. Filistin halkı insanlığın sessiz bakışları arasında yok edilmeye çalışılırken, İslam dünyasının parçalanmışlığı ise İsrail'e cesaret verip katliamlarını pervasızca uygulamaya sebep olmaktadır" dedi. 

İsrail'in telin ve kınamadan anlamadığını söyleyen İnanç, "İsrail müeyyideden anlar. Yapılması gereken D-8'in öncülüğünde bütün İslam aleminin saldırılara karşı gerekli cevabı vermesidir. Bu saldırılar kimin dost, kimin düşman olduğunu açıkça belli etmiştir. Senelerdir Müslüman kardeşlerimize yaptıkları işkenceyi bırakmayan İsrail'le dost olunmayacağı bu saldırılarla bir kez daha görülmüştür" şeklinde konuştu. 

Yapılan açıklamanın ardından İsrail aleyhine çeşitli sloganlar atan grup, daha sonra dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2008 Pazar 12:31:41
Güncelleme :28 Aralık 2008 Pazar 14:59:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakan BAŞBUĞ IP: 88.224.187.xxx Tarih : 28.12.2008 17:21:48

kalbimiz oradaki müslüman kardeşlerimizle acılarını paylaşıyoruz elimizden sadece bu geliyor çünkü... Yok ne yapalım müslüman ülkeleri yöneten adam gibi adamlar yok dur diyecek yumruğunu masaya vuracak adam yok yeri geldiğinde en koyu muhafazakarlardır.. ALLAH'ım bizleri bağışla bizleri bu israil abd zulum taraftarı yöneticilere oy verdiğimiz için..