5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

SP'den aday tanıtım toplantısı

Saadet Partisi Van İl Başkanlığı, düzenlediği bir toplantı ile partiye katılanlara rozetlerini takıp il genel meclis ve belediye meclis üyesi adaylarını tanıttı.

Beşyol Mevkii'nde bulunan partinin seçim bürosunda düzenlenen tanıtım ve rozet takma toplantısında bir konuşma yapan Seçim Karargah Merkezi Başkanı Abdulrahim Küçükkaya, 29 Mart 2009 günü yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri için 12 ilçe ve 8 belde de seçime gireceklerini belirtti. Seçimlere bir yıldır hazırlandıklarını belirten Küçükkaya, 60 kişiden oluşan il hatipler, 20 kişilik proje ve teknik, aday belirleme ve tespit, kadın ve gençlik komisyonlarının çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Belediye başkanlık adaylığı için partilerine 76 kişini başvurduğunu da anlatan Küçükkaya, "Hepsi birbirinden daha değerli olan bu arkadaşlarımız arasında, ahlaki değerleri, arkadaşların tecrübesi ve deneyimleri, Van içindeki konumları ve oy potansiyeli dikkate alınarak değerlendirme yapılmıştır" dedi.

Kimseye saldırmadan ahlak kuralları içinde iyi niyet ve davranışlarla seçime hazırlandıklarını ancak, bazı partilerin kirli siyaset yaparak seçmenlerine 'Saadet Partisi seçimlere bir hafta kala bizim lehimize çekilecek' propagandası yapıldığını iddia eden Küçükkaya, "Bu kirli bir propagandadır. Kirli olduğu kadar da ahlaki değildir. Bu bitmişliğin propagandasıdır. Üzerimize gelmeyin ve adımıza siz karar vermeyin. Siz ne yapacaksanız yapın, milli görüş bayrağı asla inmeyeceksiniz" diye konuştu.

Daha sonra bir konuşma yapan SP Van Belediye Başkan adayı Nevzat İnanç ise SP'nin seçim propagandasına başladığı günden gelinen durumu anlattı. İlk 20 günlük çalışmada Van'da Demokratik Toplum Partisi (DTP) ile Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) eksenli bir seçim havasının bulunduğunu anlatan İnanç, daha sonraki 20 günde ise SP'nin de bu 2 partiye ortak olduğunu söyledi. İnanç, son günlerde arazide eğitim durumuna göre yapılan seçim anketlerine göre ise SP'nin Van'da birinci parti olduğunu iddia etti.

Yapılan konuşmaların ardından, Adalet ve Kalkınma Partisi'nden istifa ederek SP'ye katılan İl Genel Meclis Üyesi Fuat Avcı ile Belediye Meclis üyeleri İsmail Göktaş ve Ali Güngör'e parti rozetlerini SP Van İl Başkanı Ali Demir ve Van Belediye Başkan adayı Nevzat İnanç tarafından takıldı. Toplantı il genel ve belediye meclis adaylarının isimlerinin okunarak partililere tanıtılmasıyla son buldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 15:24:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?