5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Spor Lisesi inşaatına başlandı

Van Erciş karayolu üzerindeki Tarım Meslek Lisesi'nin yanında yaptırılacak Van Spor Lisesi'nin inşaatına başladı.


İnşaat alanında incelemelerde bulunan Van Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, bahar mevsiminin gelmesi ile birlikte birçok yerinde okul inşaatının başladığını belirtti.

"Baharın gelmesiyle birlikte Van'ın şantiyeye döndü" diye açıklama yapan Yıldız, Van Spor Lisesi'nin 16 derslikli, 200 öğrenci kapasiteli pansiyonu ve kapalı spor salonu olacağını, 2010 yılında eğitim ve öğretime başlanmasının hedeflendiğini belirtti. Yahya Yıldız, Spor Lisesi'nin şu anda Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu'nun binasında kısıtlı şartlarda eğitimini sürdürdüğünü, inşaatına yeni başlanan okulun bitmesiyle birlikte öğrencilerin kendilerine yakışan bir lisede eğitim göreceğini, bunun da Van'ın spor başarısına olumlu etkisinin olacağını söyledi.

Van Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, eski Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik'in bu okulun Van'a kazandırılmasında çok emeğinin geçtiğini belirterek "Sadece bu okul değil ilimize son 5-6 yılda yapılan her eğitim kurumu ile bizzat ilgilenmiştir. Van'a bu kadar eğitim kurumu kazandırılmasında tartışılmaz bir emeği vardır. Kendisine sonsuz teşekkür ediyoruz" dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 13:52:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?