6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Spor salonları halka açıldı

SPOR SALONLARI HALKA AÇILDI

Van Valisi Münir Karaloğlu'nun 18 Ocak 2010 tarihli genelgesiyle ilde bulunan ve halka açılan 10 okulun kapalı spor salonlarında incelemelerde bulunan Van Vali Vekili Halil Berk, "Amacımız öğrencilerimizi internet kafelerden, sokakta mendil satmaktan kurtararak daha zeki, daha çevik sağlam bir vücuda sahip olacak şekilde yetiştirmektir" dedi

Beraberinde Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Sancar ve Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Yıldızbaş ile birlikte Kazım Karabekir Lisesi spor salonunda incelemelerde bulunan Vali Vekili Halil Berk, Van Valisi Münir Karaloğlu'nun ilde başlattığı ve Türkiye'ye örnek olacak bir projeye imza attığını söyledi. Bu nedenle okulların salonlarını gezdiğini ifade eden Berk, "Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde çalışan antrenörlerin Van merkez ve 75 Yıl Spor salonlarıyla sınırlı kalmakta ve çok yoğun talep olmasına rağmen antrenmanlarını bu iki salonda yapabilmekteydi. Ulaşım sıkıntısından dolayı çoğu öğrencilerimiz, gençlerimiz bu salonlara gelememekteydi. Valimizin genelgesiyle Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan 10 kapalı spor salonumuz da Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü'nde çalışan antrenörlerimizin imkanına sunulmuş. Buradaki birinci amaç Gençlik Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan antrenörlerimiz iki salonla sınırlı kalmayıp okullarımızın 10 spor salonu onların imkanına sunulmuş oldu. İkinci amaçta merkezde bulunan iki salonumuza ulaşım sıkıntısından dolayı gelemeyen öğrencilerimize artık antrenörlerimiz ayağına gitmiş olacak. Kapalı spor salonlarımız sadece merkezde değil kenar mahallerde de bulunmakta. Farklı mahallerdeki salonlarımız okul bünyesinde bulunduğundan oradaki gençlerimiz ve öğrencilerimiz antrenörlerin taramasıyla açılan 3 adet spor kayıtları yapılmakta ve haftanın 3 günü cumartesi pazar dahil derslerini aksatmamak kaydıyla spor yapıyorlar" diye konuştu.

Hedeflerinin, özellikle ferdi spor dallarında tekvando, eskrim, boks ve halterde Van'ın başarısını artırmak olduğunu belirten Vali Yardımcısı Berk "Öğrencilerimizi internet kafelerden sokakta mendil satmaktan kurtararak daha zeki, daha çevik sağlam bir vücuda sahip olacak şekilde yetiştirmek. Böyle bir imkanımız var. Gençlik Spor İl Müdürlüğü'müzde 6 kadrolu antrenörümüz var. 10 tanede sözleşmeli antrenör alıyoruz. Bu yeterli gelmediği zaman Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalışan beden eğitimi hocalarından da yararlanacağız. Sayın Valimiz bunu genelgeye bağlayarak Van'da örnek bir olay başlattı. Bu Türkiye'ye örnek olacak bir olaydır" dedi.

Öğrencilerle sohbet eden Berk, tenis maçı da yaptı. Berk, oynadığı tenis maçı sonrası Milli Piyango Anadolu Lisesi ve İsmail Hakkı Tonguç İlköğretim Okulu spor salonlarını incelemek üzere okuldan ayrıldı.

SPOR SALONLARI HALKA AÇILDI
SPOR SALONLARI HALKA AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2010 Cumartesi 13:19:00
Güncelleme :27 Mart 2010 Cumartesi 13:34:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?