5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Sporulardan 'engellenme' iddiası

Vanlı bir grup Judo ve Aikido sporcusu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne tepki göstererek, Judo ve Aikido sporunun yönetimce engellenmek istendiğini iddia etti.


Gençlik ve Spor il Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu önünde toplanan grup, konu ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Basın metnini okuyan Judo ve Aikido sporcusu Veysel Erdenk, spor çalışmalarının geç saatlere alındığını bunun da çocuk ve bayan sporcuları zor durumda bıraktığını ifade etti. Erdenk, Judo ve Aikido İl Temsilcisi Milli Antrenör Şemsettin Özdemir tarafından verilen derslerin bir süredir engellenmek istendiğini savunarak, "Yıllardan beri Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü spor salonlarında verilmeye çalışılan Judo ve Aikido dersleri ne yazık ki son dönem ilimize gelen müdürler tarafından ya engellenmiş ya da önemsenmeyerek geç saatlere verilmiştir" dedi.


Bunun da Van'da ilgili sporların tanıtılması ve başarılı sporcular kazandırılmasına engel olduğunu ifade eden Erdenk, "Bu nedenle judo ve Aikido sporu yapan öğrenciler çalışmalardan bağlarını kopararak, farklı spor dallarını tercih etmek zorunda kaldı, ya da spordan koparak kötü alışkanlıklar edinmeye başladı. Öğrencisiz kaldığımızdan dolayı sorumuzu icra edemedik. Bu basın açıklamasını yapmamızın nedeni gençlik kurumunu kesinlikle karalamak değildir. Amacımız sesimizi duyurmak, boşta olan gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ülkemize ve şehrimize başarılı sporcular kazandırmaktır" şeklinde konuştu.
Judo ve Aikido İl Temsilcisi Milli Antrenör Şemsettin Özdemir tarafından kursların yıllardır ücretsiz verildiğinin altını çizen Veysel Erdenk, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Judo ve Aikido derslerini Van ilinde hocamız Şemsettin Özdemir haricinde kimse veremez ve ücret talep edemez. Gençlerimizin sigara, alkol, kumar, tiner, internet ve buna benzer kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve başarılı sporcular yetiştirmek için buradayız. Fakat antrenörümüz ve bizlerin bu çabaları dikkate alınmadığı gibi yapılan antrenmanlarımızda engellenmiş ya da saatleri değiştirilmiştir.

Bizler judo ve Aikido sporcuları olarak bu güne kadar gençlik spor il müdürlüğüne gönderilen eşofman, spor ayakkabı gibi hiçbir yardımdan yararlanamadık. Bu yetmezmiş gibi bu sporu yapabileceğimiz çalışma minderi olan 'tatami' ısrarlarımıza rağmen getirtilmemektedir. Yıllardan beri Pazartesi, Çarşamba, Cuma günü saat 17:00 ile 19:00 saatleri arasında yapıyorduk. İtirazlarımıza rağmen Judo, Aikido antrenman saatlerimiz bazı kurum ve kuruluşların ve okulların spor veya farklı çalışma faaliyetlerine verilerek değiştirildi.


Yeni atanan Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Sancar da bu antrenmanları her nedense dikkate almadı. Saatlerimiz 19:00-21:00 arasına verildi. İsteğimiz Sayın Sancar'dan, çalışma saatlerimizin geri alınması ve bu sporun desteklenmesidir. Saatlerdeki ısrarımızın sebebi yaşları küçük olan öğrenciler ile bayan sporcuların evlerine rahatlıkla gelip gitmeleri içindir." diyerek sözlerini noktaladı.
 

İha
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2009 Pazar 13:14:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?