4
Mayıs
2024
Cumartesi
VAN

'SRAP' izdihamı!

Van’da, Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında ödenen Şartlı Nakil Transferi (ŞNT) paralarının dağıtılacağını duyan vatandaşların yoğun talebi yüzünden Ziraat Bankası Van Şubesi’nde izdiham yaşandı.

Bugün öğle mesaisinden sonra paralarını almak için Ziraat Bankası önünde gelen vatandaşlar, uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu. Kalabalıktan dolayı banka memurları içeriye girmekte güçlük çekti. Mesainin başlamasıyla birlikte bankaya akın eden vatandaşlar, içeriye girmek için birbirlerini iterek ezilme tehlikesi geçirdi.

Şartlı Nakil Transferi’nden dolayı bankaya akın eden vatandaşlardan dolayı başka işlem yaptırmak için gelenler ise yoğun izdiham sebebiyle geri dönmek zorunda kaldı. Ödemelerle ilgili 8 memurun görevlendirildiği bankada zaman zaman izdihamlar meydana gelirken, vatandaşların sıraya girmesi için görevlendirilen memurlar görevini güçlükle yaptı.

Bankadaki görevli memurlar, öğle mesaisinden sonra bankaya girerken zorluk yaşadı. Van’da 35 bin kişinin başvurduğu ve 12 bin kişinin hak kazandığı Şartlı Nakil Transferi’nde bugün 3 bin 500 kişiye ödeme yapılacak.

Şartlı Nakit Transferi, Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında, yoksulluk nedeniyle çocuklarını okula kaydettiremeyen, gönderemeyen veya okuldan almak zorunda kalan, okul öncesi çocuklarını düzenli sağlık kontrollerine götüremeyen ailelerin ya da düzenli sağlık kontrollerini yaptıramayan anne adaylarının ekonomik yönden desteklenmesi ve Türkiye’de düzenli bir nakit sosyal yardım sistemin yerleştirilmesi amacıyla uygulanıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2005 Salı 17:11:45
Güncelleme :10 Haziran 2005 Cuma 15:04:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?