5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

STK'lardan ilginç protesto

Van'da, ilin sorunlarını görüşmek üzere bir araya gelen bazı sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri, toplantılarına katılmayan milletvekillerini protesto ettiler. STK temsilcileri, toplantıya katılmayan milletvekillerinin adını masa üzerindeki kağıtlara yazarak boş sandalyelerin önüne bıraktı.

Memur-Sen Van Şubesi binasında gerçekleştirilen toplantıya, ildeki bazı STK temsilcileri katıldı. İldeki ekonomik kriz ve sınır kapısı konularını görüşecek olan STK temsilcileri, her ay rutin olarak gerçekleştirdikleri toplantıya milletvekilleri ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin'in Çelik'in ilgi göstermemesinden yakındı.

illetvekilleri ile toplantılarına katılmaları için defalarca görüştüklerini anlatan STK temsilcileri, şimdiye kadar yapılan 6 toplantıya sadece 2 vekilin katıldığını dile getirdiler. Milletvekillerinin kendileri ile bir araya gelmekten çok, birbirleriyle bir araya gelmekten çekindiklerini söyleyen STK temsilcileri, "Bugün burada milletvekillerimiz ile birlikte ilin sorunlarını konuşacaktık, ama maalesef gelmediler. Gerçi daha önce de yaptığımız 6 toplantıya da şimdiye kadar sadece 2 milletvekili katıldı. Biz de toplantıya katılmadıkları için sandalyelerini boş bıraktık ve önlerine de isimlerini yazdık. Zaten bu milletvekillerimizin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde de etkili olduklarını göremiyoruz. Milletvekillerimiz kendi sıfatlarını sorgulamalı ve milletin vekilliğinin ne olduğunu iyice düşünmelidir" dediler.
 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2009 Cumartesi 15:45:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?