2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Stresin nedenleri

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fuat Tanhan, öğrencilerin zamanı doğru kullanma, doğru ders çalışama teknikleri ve doğru iletişim becerilerinden yoksun oldukları için yoğun bir stres yaşadıklarını söyledi. 

Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Stresi yeniden düşünmek' konulu konferansa çok sayıda öğrenci ve üniversitenin öğretim üye ile görevlileri katıldı. Öğrencilere stresin kaynağı ve yenmenin yöntemlerini anlatan Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Ana Bilim Dalı Yrd. Doç. Dr. Fuat Tanhan, kafein, çay, kahve, tuz, un ve şeker gibi besin maddelerinin stres üzerindeki etkileri hakkında bilgi verdi.

Verdiği konferansın ardında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yrd. Doç. Dr. Tanhan, üniversiteye yeni başlayan öğrencilerin sınav öncesinde yaşayacakları stresle bahşedebilmelerini ve bununla yaşayabilme becerilerine katkıda bulunmak istediği için böyle bir konferans düzenlediğini belirtti. Konferansı üç başlık altında düzenlediğini de dile getiren Yrd. Doç. Dr. Tanhan, "Bunlardan bir tanesi stresi oluşturan temel nedenlerdi. Bunu sınıflandırarak örnekler verdik. Stres kaynaklarıyla nasıl bahşedebileceğimize ilişkin temel ipuçlarını anlattık. Son olarak da evrene, dünyaya ve kendimize ilişkin daha rasyonel ve gerçekçi bakabilmenin üzerinde durduk" dedi. 

Kendi üniversite öğrencilerine yönelik bir çalışmasının bulunmadığını da dile getiren Yrd. Doç. Dr. Tanhan, "Ancak diğer üniversitelerde yapılan araştırmaların sonuçlarına bakıldığından öğrenciler, zamanı doğru kullanma, doğru ders çalışama teknikleri ve doğru iletişim becerilerinden yoksun oldukları için yoğun bir stres yaşamakta olduğunu söyleyebiliriz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 17:52:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?