7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Su boruları yenileniyor

BOSTANİÇİ BELDESİNDE ESKİYEN SU BORULARI YENİLENİYOR

Van'ın Bostaniçi beldesinde eskiyen su isale hattı boruları yenileniyor. Bostaniçi Belediyesi Su İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından, sık arıza yapan ve mağduriyete yol açan beldedeki su boruları yenileniyor.

Yenileme çalışmaları çerçevesinde, Hürriyet caddesi önünden Barış Caddesi'ne kadar uzanan yoldaki su boru hattında ilk çalışmalar başladı. Bu bölgede bulunan su boru hattının eski olması ve sürekli arıza meydana getirmesi sonucunda, bölgede bulunan vatandaşların mağduriyetini gidermek ve daha iyi hizmet sunabilmek için yeni borular döşeniyor. Belediye ekipleri tarafından başlanan çalışmalarda ekonomik ömrünü tamamlamış olan eski borular yenileniyor. Gündoğdu Mahallesi'nde toplam 650 metre boru isale hattı yenilenecek. Ayrıca, boru isale hattı üzerinde bulunan abone hatlarının tamamı da yenilenecek.

Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, su konusunda sık sık arızalara yol açan eski isale borularının sorunlu bölgelerde yenilenmeye başlandığını belirterek, çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanacağını söyledi. Başkan Ergüneş" Yaptığımız incelemelerde özellikle Gündoğdu Mahallesi'nde bazı su isale boru hatlarının eskimiş olduğunu tespit ettik. Belediye ekiplerimiz tarafından yapılan çalışmalar sonucu su borularını yeniledik. Bizim için halkımızın sağlığı çok önemlidir. Beldede bulunan tüm su borularını inceliyoruz, yaptığımız incelemelerde eskiyen su boruları varsa onları da yenileyeceğiz" diye konuştu.

BOSTANİÇİ BELDESİNDE ESKİYEN SU BORULARI YENİLENİYOR
BOSTANİÇİ BELDESİNDE ESKİYEN SU BORULARI YENİLENİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2010 Çarşamba 16:24:04
Güncelleme :22 Eylül 2010 Çarşamba 17:34:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?