7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Su için seferberlik

SU İÇİN SEFERBERLİK

Van'ın Başkale İlçe Belediyesi'nin İspiriz dağının yamaçlarındaki Yedi Pınar (Heft Kani) yaylasında başlattığı su çalışmasına halk büyük destek vererek güzel bir dayanışma örneği sergiledi.

Başkale Belediyesi, bir ay önce ilçenin Kale tarafındaki 3 bin metre yükseklikteki dağlık alandan ilçeye içme suyu getirtilmesi için başladığı çalışmada halkın da desteği ile mutlu sona ulaşılıyor. Belediye Başkanı İhsan Güler'in yanı sıra birim amirleri ve işçiler tarafından çalışmalar sonucu, içme suyu hattı iş makinelerinin etkisiz olduğu için ilçeye 2 kilometre uzaklıkta bulunan bölgeye kadar getirildi. İnsan gücüne ihtiyaç duyulması üzerine Belediye Başkanı İhsan Güler halkı çalışmaya davet etti. Belediye anonsu ile yapılan çağrıyı duyan vatandaşlar, kazma ve küreğini kaparak bölgede sürdürülen çalışmalara destek verdi. BDP İlçe Başkanı Derviş Polat, parti yöneticileri, ilçe ve encümenlerinin de katıldığı çalışma akşam saatlerine kadar devam etti.

Başkale de daha önceden yapılmamış bir çok faaliyete imza atan Belediye Başkanı İhsan Güler, Başkale için bu kadar önemli olan bir günde büyük sorunlardan biri olan 'Su' sıkıntısını giderirken halkla sırt sırta olalım istediklerini söyledi. 'Eli kazma ve kürek tutan herkes davetlidir' denmesine rağmen Başkale halkından eli kazma kürek tutmayan vatandaşların bile davetlerine katıldığını anlatan Başkan Güler "Bu demokrasi ve dayanışmadır. Belediyemizin imkanları da parası da yetersiz. Ama sizlerin de gördüğü gibi bugün halkımızla birlikte bu zorlukları aşıyoruz. Başkale halkı çok daha temiz ve bol suya kavuşacak. Halkımız her türlü hizmete layıktır. Davetimizi aabul edip gelen vatandaşlarımıza, bu çalışmada gece gündüz demeden yer alan belediye personellerine ve bu anlamlı günde bu çalışmayı görüntüleyen ve izleyen basın çalışanlarına çok teşekkür ediyorum" dedi.

Çalışma ile ilgili bilgi veren Belediye Su İşleri Müdürü Selahattin Turan ise "Öncelikle bu zor ve önemli günde Başkale halkını yanımızda görmek bize ayrı bir haz ve çalışma azmi verdi. Bir aydır devam eden çalışmada 12 belediye personeli çalışarak ve 3 iş aracı kullanılarak 10 kilometre mesafeden su borularının döşenerek buraya kadar getirildi" diye konuştu.

Yıllarca su sıkıntısıyla boğuştuklarını söyleyen vatandaşlar ise "İlçemiz için bu kadar önemli olan bir günde yıllardır yapılmayan bir çalışma yapılırken bu davete nasıl gelmeyelim? Gerekirse günlerce de çalışırız belediyemizle" dediler. Çalışmaya katılan 61 yaşındaki Ekrem Güler de, belediyenin çalışmalarından mutlu olduklarını söyledi. Güler "Bugün belediyenin su getireceğini ve halkın da davet edildiğini öğrenince çalışmada yer almak istedim. Belediye başkanımıza, personeline ve çalışan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

SU İÇİN SEFERBERLİK
SU İÇİN SEFERBERLİK
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2010 Cuma 16:56:05
Güncelleme :22 Ekim 2010 Cuma 18:23:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?