4
Mayıs
2024
Cumartesi
VAN

Su kaçağında inanılmaz yöntem

Van Belediyesi ekipleri, yaptıkları bir operasyon sonucu, bin eve yetecek kadar içme suyunu yıllardır kaçak olarak kullanan bir şahsı ortaya çıkardı. Yapılan açıklamaya göre, Su ve Kanalizasyon İşletme Müdürlüğü'ne gelen ihbarı değerlendiren kaçak su ekibi, Hatuniye Mahallesi Çiçekli Sokak'ta inanılmaz bir kaçak su yöntemiyle karışlaştı.

apılan ani denetimlerde belediye çalışanları da hayretler içinde kaldı. İsmi açıklanmayan bir vatandaşın, 4 bin metrekare alan üzerine kurulmuş 200 metrekare serasını ve bin 500 meyve ağacını, sulama kanalı içine gizlice döşenen ve şehir içme suyu şebekesinden alınan kaçak içme suyla yıllarca sulandığı ortaya çıkartıldı. Kullanılacak su ile bin eve yetecek kadar içme suyunun sulamada kullanıldığı belirlendi.

Yetkililer, şimdiye kadar denetimler sonucu 4 kamyon dolusu hortum toplandığına da dikkat çekerek, 7'şer kişilik 3 ayrı grup halinde gelen ihbarlar ve belirlenen yerlere ani baskınlarla çalışmaların sürdürüldüğünü açıkladı. Vatandaşların da bu konuda duyarlı olmaları çağrısında bulanan yetkililer, kışın hiçbir sorun yaşanmayan içme suyunda, yaz ayında aşırı su kullanımı ve bahçe sulamalarının içme suyuyla yapılması yüzünden sıkıntı çıktığını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2005 Pazartesi 22:30:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?