7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Su kesintisi sona erdi

VAN'DA SU KESİNTİSİ SONA ERDİ

Van Belediyesi tarafından ana ishale hattı üzerinde yapılan bakım-onarım ve yenileme çalışmaları nedeniyle 24 Nisan tarihinde kesilen su, dün gece saat 01.00 sıralarında verilmeye başlandı.

Yapılan açıklamada, sabah saat 06.00 sıralarında şehir merkezindeki depolara ulaşan suyun saat 11.00'da şehir merkezine, öğlen saatlerinde ise tüm mahallere ulaşacağı belirtildik. Bu arada Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından 1 nolu su deposunun içerisine 3 adet kamera bağlanılarak 24 saat boyunca akış izlenecek.

Ana ishale hattında, su arıza ekipleri, kalıpçı, demirci ekibi, trafik ekibi, zabıta ekibi ve kaynakçı ekibi olmak üzere toplam 85 kişinin 6 gün boyunca gece gündüz çalışırken, 3 adet paletli ekskavatör, 1 adet hidromek, 4 adet kamyon, 3 adet trafik arabası,1 adet zabıta minibüsü,1 adet işçi minibüsü, 2 adet pikap ,1 adet tır, 2 adet vidanjör,1 adet itfaiye aracı bu çalışmalarda görev aldı. Yine ana boru üzerinde bulunan 11 adet arıza tamir edilirken, 62 adet vantuz ve 62 adet vana sökülerek yenisi takıldı.

1 nolu su deposu ile yeni yapılan terfi binası arasındaki bin 100 milimetre çapındaki çelik boru bağlantısı da yine yapılan çalışmalar arasında yer alıyor. Yine ana ishale hattı üzerinde bulanan 11 köyün eski bağlantıları sökülerek yerine köylülerin ihtiyaçları doğrultusunda boru bağlanarak su verildi. Şehir merkezinde de birçok arızanın giderildiği, toplam 38 personelin, 1 adet exavator,3 adet hidromek, 2 adet kamyonla çalışmalara dahil edildiği belirtildi.

Van Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürü Cevat Boz, ekiplerin günlerdir yoğun bir çalışma örneği göstererek halka suyu ulaştırmak için mücadele ettiklerini söyleyerek, yapılan çalışmalardan sonra artık suyun daha verimli ve daha az kayıpla akacağını belirtti.

Altı gün boyunca Van halkının gösterdiği sabır için teşekkür eder Boz, "Halkımızın daha iyi su alması için bunu yapmak zorundaydık. 20 yıldır değiştirilmeyen vantuzlar, onarılmayan kaçakların tamamını bitirdik. Kaçaklar öyle bir duruma yol açtı ki; borularımızın geçtiği alanlarda bataklıklar meydana gelmişti. Birçok mahalleyi idare edecek suyumuz maalesef kaçaklar nedeniyle boşa akıp gidiyordu. Bunun için bu çalışmaları yapmamız gerekiyordu. Van halkımızın 6 gün boyunca gösterdikleri sabır ve sağduyudan dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2010 Cuma 12:58:02
Güncelleme :30 Nisan 2010 Cuma 13:28:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?