6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Suç örgütü çökertildi

JANDARMADAN SUÇ ÖRGÜTÜNE OPERASYON

Van İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Van ve Erzurum'da 42 farklı adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 31 zanlı, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Van İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 3 aylık teknik takip sonucu Van merkez ve 7 ilçesi ile Erzurum merkezde hayvan destek primlerinden yararlanmak amacıyla hayali koyun göstererek devletten haksız kazanç elde ettiği iddia edilen kişilere yönelik 42 farklı adrese düzenlediği eş zamanlı operasyonda, aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 36 kişiyi gözaltına almıştı. Jandarmada sorguları yapılan zanlılardan 5'i serbest kalırken, 31 zanlının ise sorgusu devam etti. Yaklaşık 4 gün süren sorgularının

ardından bugün akşam saatlerinde birer saat arayla gruplar halinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, aynı güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildiler.

Zanlıların, 2009-2010 yıllarında suç işlemek amacıyla örgüt kurma, bu örgütün çıkarları doğrultusunda adam öldürme ve haksız kazanç elde etme iddiasıyla gözaltına alındıkları bildirilmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2010 Cuma 18:28:02
Güncelleme :3 Temmuz 2010 Cumartesi 23:55:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?