3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Sulama kanalında proje değişikliği

Erciş ilçesinde yenilenmekte olan tarımsal amaçlı ana sulama kanalının ilçede son 40 yıl içersinde gerçekleştirilen en önemli proje olduğunu belirten Cumhuriyet Halk Partisi Erciş İlçe Başkanı Cafer Uslubaş, bazı değişikliklere gidilmesi durumunda sulama kanalın daha verimli hale gelebileceğini iddia etti.

İlçe merkezine tarımsal amaçlı su gelmesini sağlayan ana kanal inşaatının devam ettiği Derimevi köyünde incelemelerde bulunan CHP İlçe Başkanı Cafer Uslubaş, projede gözden kaçan noktaları tek tek tespit ettiğini söyledi.

Eksik noktaların giderilmesi durumunda kanal ömrünün daha uzun olacağını bildiren Uslubaş, "Kanalın yapılmış bölümlerini gezdim. Bu konuda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İnşaatı devam eden ana sulama kanalının yüksekliği 2 metre 30 santimetre, duvar kalınlığı ise 20 santimetredir. Oysa, bu yükseklik can ve mal güvenliği açısından çok büyük tehdit oluşturmaktadır. Ayrıca, ilçemiz birinci derece deprem kuşağındadır. Yaptığımız tespitlere göre, kanal yüksekliği 1 metre 70 santimetreye düşürülüp, duvar kalınlığı da 30 santimetreye çıkartılırsa proje daha sağlıklı ve uzun ömürlü olacaktır. Bu konuda ilgili ve yetkililerin gerekli hassasiyeti göstererek proje değişikliğine gitmeleri durumunda kazanan Erciş olacaktır" dedi.
7 bin 200 metre uzunluğunda olan ana sulama kanalının 2 bin 200 metresinin de kapalı olarak yeniden inşa edileceği kaydedildi.

.
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2008 Cuma 16:15:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?