2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Sunuculuk da yapmış

İstanbul'da ele geçirilen canlı bombayla ilgili Van'da yakalanan T.S.'nin, 2005 yılında HADEP'in düzenlediği şölende sunuculuk yaptığı ortaya çıktı. 

İstanbul Şişli'de hamile görünümlü bir kadının 8 kilo 800 gram patlayıcı ile birlikte gözaltına alınmasının ardından, Van Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucu bombayı temin ederek Van'dan İstanbul'a götürdükleri iddia edilen M.S.A. ve T.S., evlerine düzenlenen operasyonla yakalanmıştı. Zanlılar, geçen pazar günü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul'a gönderilmişti. 

T.S.'nin kapatılan HADEP'in Van İl Teşkilatı tarafından 2005 yılında Atatürk Şehir Stadı'nda düzenlenen şölende sunuculuk yaptığı öğrenildi. Giydiği yöresel kıyafetlerle sunuculuk görevini yürüten T.S., program bitimine kadar platformdan inmedi. Şölene, Bostaniçi Belde Belediye Başkanı Gülcihan Şimşek, Nevruz olayları sonrası tutuklanan ve halen cezaevinde bulunan DTP Van İl Başkanı Abdurrahman Doğar, Eski DTP İl Başkanı İbrahim Sunkur ve çok sayıda partili katılmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 13:24:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?