6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Şüpheli paket polisi alarma geçirdi

Van’da, bir banka şubesinin içinde bulunan ATM’lerin yanına bırakılan şüpheli valiz, polisi alarma geçirdi. Bomba imha uzmanları tarafından fünye ile patlatılan valizin içinden elbise ve iç çamaşırları çıktı.

Edinilen bilgiye göre, olay bugün saat 08.40 sıralarında Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Yapı Kredi Bankası Şubesi’nde meydana geldi. Banka koruma görevlisi bankanın giriş kapısının içinde bulunan ATM’lerin yanında bir valiz gördü.

 Polise haber verilmesinin ardından kısa süre sonra olay yerine gelen ekipler, önce çevre güvenliğini sağlayarak caddeyi yaya ve araç trafiğine kapattı. Bankaya giriş çıkışları yasaklayan polis, çevredeki dükkanlardan da işyeri sahiplerini dışarı çıkararak olay yerinden uzaklaştırdı. Daha sonra olay yerine gelen bomba imha ekipleri, inceledikleri valizi ATM’lerin bulunduğu yerden çıkarmaya karar verdi.

Özel kıyafetlerini giyen bomba imha uzmanı, çengelli iple valizi caddeye çıkarmayı başardı. Valiz çevresinde inceleme yapan bomba imha uzmanı, paketi fünye ile patlattı. Çevredeki vatandaşlar ve polislerin gergin bakışları arasında fünye ile patlatılan valizin içinden bir erkek pantolonu, gömlek, iç çamaşırı, çorap, banyo havlusu ve çeşitli malzemeler çıktı.


Valizin bir vatandaş tarafından unutulduğunu düşünen polis, çantayı incelenmesi için Tuşba Polis Merkezi’ne götürdü. Yaklaşık bir saat süreyle banka şubesinde işlemler yapılmazken, cadde de daha sonra trafiğe açıldı.

van
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2004 Perşembe 12:06:37
Güncelleme :25 Kasım 2004 Perşembe 14:08:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?