6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Susuz günler başladı

VAN'DA İÇME SUYU KESİNTİSİ BAŞLADI

Van Belediyesi tarafından yapılan içme suyu kesintisinin ardından ana ishale hattında, vantuzlar, su kaçakları, arızalar ve onarım seferberliği başlatıldı.

Van-Gürpınar ilçesi arasında bulanan onlarca noktada çalışma başlatan ekipleri sabahın erken saatlerinde ziyaret eden Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, "1 hafta sıkıntı çekeceğiz ama bu soruna kalıcı bir çözüm gelecek. Van halkının sabrına ve desteğine ihtiyacımız var" dedi.

Van Belediyesi'ne bağlı 5 ekip, suyun belirlenen zamanda verilmesi için dün gece başlayan kesinti ile birlikte başladıkları çalışmalarını sürdürüyorlar. VASKİ Müdürü Cevat Boz'un yanı sıra, İtfaiye, Zabıta ve Destek müdürlüğü ekiplerinin, 1 vinç, 1 exvator, 1 kepçe, kaynak makinesi ve birçok araç gereçle yürüttüğü çalışmalar sırasında açılan her vantuzda ishale hattı üzerinde bulunan köylerin kaçak bağlantıları ile karşılaşıldığı belirtildi.

Sabahın erken saatlerinde ekiplerin çalışmalarını kontrol eden Van Belediye başkanı Bekir Kaya, VASKİ Müdürü Cevat Boz'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. İlk olarak Gürpınar ilçesinde bulanan Mejingir ana ishale hattında incelemelerde bulunan Kaya, daha sonra Çatak-Gürpınar yol ayırımında yapılan çalışmaları denetledi. Çalışanlarla sohbet eden Kaya, daha sonra hat üzerinde bulanan 4 yerde yapılan çalışmaları da denetledi. Birinci gün Çatak ilçesi yol ayrımından Gürpınar ilçesine kadar olan alanda çalışma yürütülürken, yarın ise Kurdoğlu petrol ve şehir merkezinde çalışmalar yoğunlaşacak.

Başkan Kaya, kesinti ile ilgili yaptığı açıklamada, ana ishale hattı üzerinde bulanan ciddi sıkıntılar ve kaçaklar yüzünden böyle bir uygulamaya başladıklarını söyledi. Kaya, ana ishale hattı üzerinde yıllardır çok ciddi problemlerin yaşandığı ve bir haftalık süre ile bu sıkıntıları çözüme kavuşturmak istediklerini belirtti. Bugün yapılan çalışmaları 7 ay önce programlarına aldıklarını aktaran Kaya, onarım-bakım ve tamirin 1 hafta içerisinde tamamlanacağını ve belediyeye bağlı tüm ekiplerin bunun için seferber olduğunu söyledi. Van halkından bu kesinti için sabır istediklerini ifade eden Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, "Bu soruna kalıcı bir çözüm bulmamız gerekiyordu. Bugün bu kesintiyi yapmasaydık iki ay sonra yapacaktık. Mevsim itibari ile de bu ayın uygun olduğuna karar verdik. Belki 7 günlük bir sıkıntı yaşayacağız ama bundan sonra böylesi ciddi sıkıntılar yaşamayacağız. Kentte ki su ihtiyacını telafi etmek için tankerle cevap vermeye çalışıyoruz. Eksikliklerimiz yaşanabilir ama Van kamuoyundan sağduyu ve sabır bekliyoruz" diye konuştu.

VAN'DA İÇME SUYU KESİNTİSİ BAŞLADI
VAN'DA İÇME SUYU KESİNTİSİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2010 Cumartesi 16:43:03
Güncelleme :26 Nisan 2010 Pazartesi 15:37:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?