7
Mayıs
2024
Salı
VAN

SYDV ajanları iş başında

SYDV AJANLARI İŞ BAŞINDA

Van Vali Yardımcısı Ali İpek, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürlüğü'nce verilen yardımlara ulaşamayan kişilerin tespiti için oluşturulan 'Vakıf Ajanları'nın 1,5 aylık dönemde 17 bin 958 dosyayı incelediğini söyledi.

Fakir vatandaşlara gıda dağıtımı için geçtiğimiz ay yapılan, ancak ihaleye giren bir firma temsilcisinin usul hatası yapıldığı gerekçesiyle Kamu İhale Kurumu'na yaptığı başvuru üzerine durdurulan ihale hakkında basın mensuplarına bilgi veren Vali Yardımcısı Ali İpek, SYDV olarak oldukça şeffaf çalıştıklarını ve yapacakları her türlü çalışmayı basın aracılığıyla kamuoyunu duyuracaklarını kaydetti. Daha önce açıkladıkları üzere dün ve önceki gün fakir vatandaşlara gıda yardımında bulunmayı planladıklarını ancak, yapılan itiraz üzerine gıda dağıtımını durdurduklarını söyleyen Vali Yardımcısı İpek, itiraz başvurusunun neticelenmesiyle birlikte izdihamın yaşanmaması için merkezi okullarda dağıtımına başlayacaklarını kaydetti. İhalenin iptalinin söz konusu olmadığı ve bu yüzden yardım alacak olan insanların endişeye kapılmaması gerektiğinin altını çizen Vali Yardımcısı İpek, incelenmenin tamamlanmasıyla basın aracılığıyla vatandaşla yapılacak olan yardımın dağıtım tarihi ve yerini tekrar duyuracaklarını, bu yüzden vatandaşların boşuna her gün SYDV Müdürlüğü'ne gelmemeleri gerektiğini anlattı. İpek, "Yaptığımız ihaleler basın önünde şeffaf bir şekilde yapılıyor. Buna rağmen hiç kimsenin kafasında şüphe oluşmaması için yapılan itiraz üzerine gıda dağıtımını durdurduk. Ancak iptali söz konusu değildir. Kamu İhale Kurumu'nun vereceği kararın ardından gıda dağıtımına tekrar başlayacağız. Bunu da önceden basın yolu ile tekrar kamuoyuna duyurucağız. Bir yandan bunu yaparken diğer taraftan fakir vatandaşlarımızın mağdur olmaması için çaba sarf ediyoruz. Çünkü bunun dışından Ramazan ayından önce de bir gıda dağıtımını daha yapmayı planlıyoruz. Bunun dışında geçen yıl Ramazan ayında olduğu gibi bu yılda iftar çadırı kurmayı planlıyoruz" dedi.

Yaklaşık 1,5 ay önce sahada görev almaya başlayan Vakfı Ajanları'nın çok ciddi bir çalışma içerisinde olduklarını dile getiren Vali Yardımcısı İpek, bir taraftan Milli Eğitim ve Sağlık il müdürlükleri ile Müftülük tarafından kendilerine ulaştırılan fakir ailelerin evlerine giderek yerinden inceleme yapan ajanların diğer taraftan ise 4-5 yıldır personel eksikliğinden dolayı güncellenme dosyalarının incelendiğini kaydetti. Vali Yardımcısı Ali İpek, "Vakıf Ajanlarımız Milli Eğitim ve Sağlık il müdürlükleri ile Müftülükten gelen ihbarları tamamlayarak elde ettikleri verileri bilgisayar ortamına aktarıyorlar. Verilen eğitimlerin ardından sahaya inen ajanlar, 17 bin 958 dosya sahibine ulaşarak yerinde yaptığı incelemeleri tamamladılar. Bundan sonra kimin ne tür yardım alacağı sınıflandırılmasına başlayacaklar. Yanı Van'da kaç kişiye eğitim, gıda, yakacak, dul ve yetim yardımı yapıldığı şeklinde elimizde net bir bilgi yok. Bu verileri oluşturmaya çalışacağız" dedi.

Bir basın mensubunun 'Vakıf Ajanları'nın yaptıkları inceleme sonucu kaç dosya iptal edildi?' şeklindeki sorusu üzerine ise, Vali Yardımcısı İpek, bu verileri de oluşturmaya çalıştıklarını ve önümüzdeki günlerde yapılacak bilgilendirme toplantılarından bunu kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2010 Pazartesi 17:29:01
Güncelleme :17 Mayıs 2010 Pazartesi 17:37:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?