1
Mayıs
2024
Çarşamba
VAN

SYDV fakirin yanında!

Van Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından muhtaç ailelere kömür yardımını sürdürüyor.

Temmuz ayında başlayan kömür dağıtımının, 78 köyün yanı sıra Erçek ve Bostaniçi beldeleri ile İstasyon, Seyrantepe, Beyüzümü, Semsibey, Eminpaşa, Alipaşa, Akköprü ve Şabaniye mahallelerinde tamamen bittiğini belirtildi.

Van Valiliği SYDV Kömür Dağıtım Sorumlusu Mehmet Hamcan, köylerdeki ailelere 1, mahallelerdeki vatandaşlara ise 1,5 ton kömür dağıtıldığını belirterek “Yardım kömürünü vatandasın evinin kapına kadar götürüp kendi işçilerimiz tarafından imza karşılığında boşaltılıyor. Bu yıl vatandaşlarımız üşümesin diye temmuz sıcağında kömür dağıtımına başladık. Merkez mahallelerin dağıtım sırasını ise muhtarların kura çekimi ile belirledik. Şimdiye kadar 8 mahallede dağıtım bitti. Halen Hatuniye mahallesinde dağıtım sürmektedir. Dağıtım, kur’a sonucu sırasıyla Selimbey, Cevdetpaşa, S. Fehim Arvasi, Esenler, İskele , Bahçıvan, Vali Mithat Bey, Serhat, Abdurrahmangazi, Süphan, Halil Ağa, Buzhane, Karşıyaka, Hafıziye, Yalı, Altıntepe, Hacıbekir, Şerefiye ve Cumhuriyet mahallelerinde devam edecektir” dedi.

Vatandaşlara uyarılarda da bulunan Hamcan; yardım kömürü kapıya geldiğinde mutlaka imza karşılığında alınması ve yardım kömürü sokağa geldiğinde evde olmayan vatandaşların Van Garı’ndaki kömür dağıtım yerine hemen gelip durumu hakkında bilgi alması gerektiğini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2012 Perşembe 13:23:38
Güncelleme :18 Eylül 2012 Salı 15:38:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?