5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

SYDV'den hastalara sağlık hizmeti

SYDV'NİN HASTALARA SAĞLIK HİZMETİ

Van Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), akciğer ve kalp rahatsızlığından dolayı 6 yıldır evinde oksijen tüpüne bağlı yaşan hastanın tüplerini iki günde bir değiştiriyor.

SYDV Müdürü M. Suat Aydoğan, beraberindeki vakıf görevlileri ile birlikte Hacıbekir Mahallesi Hisar Sokak üzerinde ikamet eden Mehmet Yaşar'ı (58) evinde ziyaret etti. Elektrik kesintilerinden dolayı oksijen konsantratörü yerine oksijen tüpü kullanmak zorunda kalan Mehmet Yaşar, iki günde bir biten tüpleri doldurmaya gidebilecek yetişkin çocuğu olmadığı ve maddi gücü yetersiz olduğundan zor günler yaşadığını belirtti. Ancak vakıf tarafından oksijen tüplerinin 2 günde bir doldurulmak üzere alındığını söyleyen Yaşar, bu hizmetten çok memnun kaldığını kaydetti.

Hastayı evinde ziyaret edip gıda yardımında bulunan Vakıf Müdürü M. Suat Aydoğan, "Vakfımız misyonu olan yardımlaşmanın yanında dayanışmayı da iyi şekilde yerine getirmek için her hastayı evinde ziyaret ediyor. Hasta ve engelli vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını yerinde görüp orada gidermek bize huzur veriyor. Bu tip yardımlar hızla devam edecek. İhtiyaç sahibi her vatandaş mutlaka vakfımıza uğrasın, derdini bizlere anlatsın. Bizlerde vazifemiz gereği dertlerine derman olmaya çalışalım" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2011 Perşembe 12:25:00
Güncelleme :17 Mart 2011 Perşembe 12:35:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?