2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Tabibler odasından basına kahvaltı

Van-Hakkari Tabipler Odası'nın yeni yönetim kurulu, ildeki basın mensupları ile tanışmak amacıyla bir kahvaltı verdi.

Akdamar Oteli'nde verilen kahvaltıya, Van-Hakkari Tabipler Odası Başkanı Ercan Kırımi ve yeni yönetim kurulundan Op. Dr. Fuat Sayır, Uz. Dr. Mehmet Nuri Acar, Op. Dr. Abbas Aras, Dr. Sedat Kavas, Dr. Ömer Demir, Dr. Aydın Bora ve basın mensupları katıldı. Kahvaltı sonrasında bir açıklama yapan Van-Hakkari Tabipler Odası Başkanı Ercan Kırımi, bölgedeki hekimlerin zor şartlar altında çalıştığını dile getirdi.

Kırımi "Seçim gezilerimiz sırasında meslektaşlarımızın sorunlarının son dönemlerde daha da artmış olduğunu gözlemledik. Şunu da belirtmek gerekir ki daha önce çok az hekim bulunan ve hiç uzmanı olmayan yerler ve ilçelerimizde artık hekim bulunuyor. Fakat bunların çoğu mecburi hizmet nedeniyle görev yapmaktadır. İşin kötü tarafı ise çoğu da buradan biran önce gitmek istemektedir. Hekimlerimiz burada çok zor şartlar altında görev yapıyor. Bölgemizde tuvaleti bulunmayan sağlık ocakları var. Yeni dönemimizde odamızın tecrübeli avukatlarıyla beraber üyelerimizin haklarını daha etkili biçimde savunmaya devam edeceğiz" dedi.

Ercan Kırımi, aile hekimliği konusuna da değinerek, bu konunun daha geniş kapsalı değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Kırımi, "Aile hekimliği uygulamasının karşısında değiliz. Fakat şimdiki bakanlık uygulamalarının da destekçisi değiliz. Aile hekimliği uygulaması mutlaka uygun plan-program çerçevesinde, meslektaşlarımız ve vatandaşlarımız mağdur olmayacak biçimde, gerekli düzenlemelerle bölgelerin ihtiyaçlarına göre yapılarak uygulamalara devam edilmelidir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2008 Cumartesi 13:37:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?