6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Tabip Odası Başkanı Gine'de

TABİP ODASI BAŞKANI DR. ÖZKAN ÜNAL GİNE'DE

Van Hakkari Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Özkan Ünal, 5 günlük Gine ziyaretinin ardından yaptığı değerlendirmede, başta İHH olmak üzere Türkiye'den 4-5 sivil kuruluşun eğitim ve yardım çalışmalarını yerinde görmek ve bu çalışmalara eşlik etmenin Afrika için kendisine umut verdiğini belirtti.

Kısa adı İHH olan İnsani Yardım Vakfı yetkilileri ile birlikte Batı Afrika ülkelerinden Gine'nin başşehri Conakry'ye giden Prof. Dr. Ünal burada İHH tarafından organize edilen yardım çalışmalarına katıldığını belirtti. Ramazan ayı kumanya dağıtımları, iftar programları, yetimhane ziyareti ve yardımları yanında Devlet Hastanesi'ni de ziyaret ettiğini anlatan Prof. Dr. Özkan Ünal, Afrika insanının içinde bulunduğu durumdan dolayı, gördükleri karşısında büyük üzüntü yaşadığını belirtti. Başşehirde bile su ve elektriğin çoğu zaman olmadığını, birkaç cadde dışında yolların bulunmadığını, buradaki yoksulluğun ve yokluğun cümlelerle anlatılmasının çok zor olduğunu söyledi. Dr. Ünal, şunları söyledi:

"Sağlık konusunda inanılmaz sıkıntılar var. 12 milyonluk ülkede diyaliz cihazı sadece başkent Conakry'de mevcut. Diğer şehirlerdeki böbrek hastaları çoğunlukla ölüyorlar. Devlet hastanelerinde MR, tomografi, anjiografi hatta mamografi cihazları yok. Tüm ülkede 1 adet MR cihazı var, o da özel bir hastanede. İnsanların özel hastaneye gidecek zaten gücü yok. Aylık gelirleri 30-50 dolar civarında, günlük ortalama 1 dolara çalışıyorlar. Başta İHH olmak üzere Türkiye'den 4-5 sivil kuruluşun Gine'de eğitim ve yardım çalışmaları var. Bunları yerinde görmek ve bu çalışmalara eşlik etmek Afrika için bana umut verdi.''

TABİP ODASI BAŞKANI DR. ÖZKAN ÜNAL GİNE'DE
TABİP ODASI BAŞKANI DR. ÖZKAN ÜNAL GİNE'DE
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2010 Salı 15:45:01
Güncelleme :17 Ağustos 2010 Salı 15:59:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?