5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Tandır ekmeğine ilgi arttı

Van'da tandır ekmeğine olan ilgi her geçen gün artarken, satıcılar kargo aracılığıyla Japonya gibi Uzakdoğu ülkelerine kadar ekmek ihraç ettiklerini belirttiler. 

Kentte tandır ekmeğine gösterilen ilgi, aynı oranla fırın sayısının da çoğalmasına sebep oldu. Daha önce sadece birkaç küçük işletmede üretilen tandır ekmeğinin, artık sayıları 20'ye yakın fırında üretilmeye başlandığı belirtiliyor. Tandır ekmeği üreten Hizmet Tandır Fırını firmasının ekmek ustası Metin Kanmış, son dönemlerde vatandaşların 'Taptapa' ve 'Lavaş' tipi tandır ekmeğine büyük ilgi gösterdiğini belirtti.
 
Vanlı vatandaşların yanı sıra kargo aracılığıyla diğer illere ve çeşitli ülkelere de tandır ekmeği gönderdiklerini ifade eden Kanmış "Şuan birçok il ve ülkede müşterilerimiz bulunuyor. Bu müşterilerimiz genelde şehrimizden giden vatandaşlarımızdır. Bizi telefonla arayıp hesabımıza para yatırıyor ve bunun karşılığında belli bir miktar tandır ekmeği istiyorlar. Biz de tandır ekmeklerini sağlıklı bir şekilde paketleyip kargo aracılığıyla müşterilerimize gönderiyoruz. Şuan Japonya başta olmak üzere Amerika, Singapur, Fransa, Almanya, Çin ve Arabistan gibi bir çok ülkeye tandır ekmeği gönderiyoruz. Günde bin 600 ile 2 bir arasında tandır ekmeği üretiyoruz ve bunun ortalama 200 tanesini il ve ülke dışına gönderiyoruz. Ayrıca bazen buradaki vatandaşlarımız da gelip tandır ekmeği alıyor ve il dışındaki akrabalarına gönderiyor. Yani tandır ekmeğimiz tüm dünyaya servis ediyoruz ve sevilerek yeniliyor" dedi. 

Van'da yaklaşık 25 yıldır tandır ekmeği üreten Engül Tandır Ekmeği Fırını sahibi Murat Engül ise, kendilerinin de Türkiye'nin çeşitli illerinde ve dünyanın değişik ülkelerinde bulunan vatandaşlara tandır ekmekleri gönderdiklerini anlattı. Ancak yaşanan ekonomik kriz nedeni ile satışlarının son dönemlerde düştüğünü belirten Ergün "80 gramlık tandır ekmeğini 30 kuruştan satıyoruz. Fakat yaşanan kriz özellikle Avrupa'daki işlerimizi çok olumsuz etkiledi. Şimdi de dışarıya ekmek gönderiyoruz, ama miktarı düştü" şeklinde konuştu

iha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 16:11:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?