5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Taner İnal Van'a döndü

Van'da bir süre önce vatandaşları dolandırıp kaçtığı iddia edilen İş Adamı Taner İnal kente döndü.

Habersiz olarak il dışına çıktığı için hakkında bir sürü asılsız haber yazıldığını anlatan İnal "Neye dayanarak yapıldığına bir türlü anlam veremediğim bu haberler beni çok üzdü" dedi.
Konak Kahvaltı Kültür Sarayı'nda basın mensuplarıyla bir araya gelen İş Adamı Taner İnal çeşitli açıklamalarda bulundu. Kendisinin tekstil işleriyle uğraştığını ve İnal Tekstil adında bir şirketinin bulunduğunu anlatan İnal, yaklaşık 20 gün önce bir sıkıntısı yüzünden il dışına çıktığını belirtti. Bu süre zarfında hakkında bir sürü iddianın ortaya atıldığını söyleyen İnal, "İl dışına çıkmadan bir hafta önce burada bir alışveriş merkezi iflas etmiş. Ben de bunun ardından il dışına çıkınca durumu tamamen bana mal etmişler. Benim o alışveriş merkezi sahibi ile halkı dolandırıp kaçtığım iddia edilmiş. Ben ne o alışveriş merkezinin sahibini tanırım ne de ömrüm boyunca o alışveriş merkezine gitmişimdir. Böyle bir kanıya nereden vardılar bir türlü anlayamadım" dedi.


Kendisi hakkında Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) kimliğini kullanarak vatandaştan para toplandığı iddialarının da ortaya atıldığın belirten Taner İnal, hiçbir yerde VATSO kimliğiyle şahsi bir işini yürütmediğini dile getirdi. Mali kriz nedeniyle zor bir dönem geçirdiğini ifade eden İnal, çıkan haberler yüzünden borçlu bulunduğu bankanın konu ile ilgili müfettiş görevlendirdiğini ve bu durumunda kendisini çok zorda bıraktığını anlattı. İnal, "Ayrıca kendi şahsi işlerimin VATSO'ya mal edilmesi hiç doğru değil. Bu haberler yüzünden VATSO Yönetim Kurulu üyeliğinden kendi isteğimle istifa ettim. Öte yandan borçlarım yüzünden hiç kimseden bir şikayet gelmeden basının bunu gündeme getirmesine anlam vermiş değilim. Şuan büyük bir kriz yaşanıyor ve ben de zor durumdayım. Fakat bu durumun buralara taşınmasının manası ne? Durduk yere dolandırıcılıkla itham edildim ve bu durumda beni maddi manevi çok büyük bir çıkmaza soktu. Ben durumu bir hafta önce istanbul'da öğrendim ve hemen iddiaları gündeme getiren gazetenin yetkilileri ile görüştüm. Şimdi de size anlatıyorum. Dolandırıp gitsem tekrar dönmem söz konusu olmazdı" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2009 Çarşamba 19:06:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?