3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Tankerle su dağıtımı devam ediyor

Van Belediyesi'nin arsenik oranı yüksek çıkan içme suyu kuyularından bazılarını kapatmasının ardında mahallelere tankerlerle yaptığı içme suyu dağıtımı devam ediyor.


Arsenik oranı yüksek olduğu için 8 adet içme su kuyusunu kapatan Van Belediyesi, maddi değeri yaklaşık 100 bin YTL olan 10 tankerle sorunu çözmeye çalışıyor. Hacıbekir Mahallesi'nin bir kısmı ile Şahbağı Mahallesi'nin yanı sıra Bostaniçi Beldesi'ne bağlı Gündoğdu ve Şafak mahallelerinin de içme suyu sıkıntısını çözmeye çalışan Van Belediyesi, sabah ve akşam saatleri olmak üzere her gün 2 kez bölgeye su veriyor.

Günde 2 kez içme suyu vermelerine rağmen yetiştiremediklerini ifade eden belediye görevlileri, vatandaşların suyu tasarruflu kullanmalarını istediler.

Suyu ücretsiz verdikleri için bazı vatandaşların bağ ve bahçe sulamasında da kullandığını iddia eden görevliler, "Bazı vatandaşlar, susuz kalmamaları için mahallere tankerlerle götürdüğümüz suyun ücretsiz olduğu için bağ ve bahçelerinde kullandığını duyuyoruz. Durum böyle olunca da günde 2 kez aynı mahalleye gitmemize rağmen, yetiştiremiyoruz. Vatandaşlarımızdan tek isteğimiz büyük güçlüklerle kendilerine ulaştırdığımız suyu tasarruflu kullansınlar" dediler.

iha
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2008 Cumartesi 18:43:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?