3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Tarihi alanların korunması çağrısı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Gülşen Orhan, kentteki tarihi ve turistik alanların korunması konusunda halkın değerlerine sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz ile birlikte bir çok tarihi ve turistik alanda incelemelerde bulunduklarını ifade eden Orhan, Van halkının değerlerine sahip çıkması gerektiğini kaydetti.

Akdamar Kilisesi Anıt Müzesi'nin 1 yıl aradan sonra yeniden tahribata uğradığı yönündeki haberlerin ise doğru olmadığını anlatan Orhan, "Bazı gazetelerde Akdamar Kilisesi Anıt Müzesi'nin duvarlarına yazı yazılmış olduğu yönünde haberlerle karşılaştım. Bu konuda Van Müzesi'nden görevli iki arkadaşımızın yapmış oldukları incelemeler sonucunda bu yazıların restorasyon çalışmaları yapılmadan önce gerçekleştirildiği tespit edildi. Yani çivilerle yazılmış, aşındırıcı metalle yapılmış tahribatlardır, yeni değildir. Bu konuda halkımızın da bu değerlerine sahip çıkması gerekiyor. Oraya büyük bir para ödenerek güzel bir çalışma yapıldı. Van'ımıza, halkımıza turistlere ve turizme kazandırıldı. Sadece burayı değil her yeri korumak gerekiyor. Örneğin önümüzdeki günlerde Van Kalesi'nde aydınlatma çalışmaları diğer şehrimizde çalışmalar yapılacak. Ama hemen akabinde kablolar çalınıyor, lambalar sökülüyor veya kırılıyor. Bütün bu konuda insanlarımızın duyarlı olması gerekiyor, burada herkese iş düşüyor" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2008 Cuma 13:48:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?