7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Tarihi sinema yıkılıyor

ERCİŞ'TE 40 YILLIK TARİHİ SİNEMA YIKILIYOR

Van'ın Erciş ilçesindeki 40 yıllık tarihi 'Kürüm Sineması' binasının yıkılarak yerine modern iş yerleri, oto park ile cep sinemalardan oluşan bir kompleksin inşa edileceği bildirildi.

Erciş'te 'Kürüm Sineması' olarak bilinen ve 14 yıl aralıksız olarak ilçe halkına hizmet veren tarihi sinemanın yıkımına kış mevsimi olmasına rağmen başlandı. Kışla Caddesi Kürüm Meydanı'nda bulunan tarihi sinemanın o günün şartlarına göre yazlık ve kışlık olarak inşa edildiğini bildiren iş adamı Muammer Kürüm, kendi soyadlarını taşıyan sinemanın 1970 yılında amcası Sıktı Kürüm ile babası Veysi Kürüm kardeşler tarafından yaptırıldığını söyledi. 1972 yılında hizmete açılarak 1984 yılına kadar ilçe halkına hizmet veren sinemanın, 1984 yılından sonra kullanılmadığını ve kışlık bölümünün de ekmek fabrikası olarak faaliyet gösterdiğini de anlatan Kürüm, "Şu an 500 metrekare alanı kapsayan sinemanın bulunduğu binanın enkazını kaldırmaktayız. İlkbahar mevsimi ile birlikte inşaatına başlayacağımız modern görünümlü bina içersinde ise otopark, işyerleri ve cep sinemalardan oluşacak bir kompleks yapılacaktır. Ünlü iş adamı Haşmet Bedii Kürüm tarafından 6 kat olarak yaptırılacak kompleksin iki yıl içersinde hizmete açılması hedeflemektedir" dedi.

ERCİŞ'TE 40 YILLIK TARİHİ SİNEMA YIKILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2010 Pazartesi 22:33:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
necati yaşar IP: 78.189.18.xxx Tarih : 9.02.2010 14:51:49

çocukluk çağımızda çok güzel filmler izledik bence tüm erciş halkında çok kalıcı ve tatlı anıları vardır bu sinemanın en çokta cınno izledik vurdulu kırdılı filmler daha sonra da film çıkışı erciş gençlerinin kavgaları başlardı.vur allah vur.