5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Tarihi taş bulundu

Vangölü Elektrik Dağıtım ve Anonim Şirketi (TEDAŞ) tarafından Van'da yürütülen elektrik kablolarını yer altına alma çalışmaları esnasında Ermenilere ait olduğu iddia edilen bir taş bulundu.


İkinisan Caddesi Çalık Sokak üzerinde yürütülen çalışmalar esnasında işçiler tarafından büyük bir taş parçası bulundu. İş makinelerinin de yardımıyla çıkarılan taşın üzerinde çeşitli işaretler olduğunu gören işçiler durumu polis ekiplerine bildirdi. Kazı çalışmasının yapıldığı alana gelen Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ardından Müze Müdürlüğü'nden bir arkeolog çağrıldı. Arkeologun yaptığı incelemelerin ardından üzerinde çeşitli işaretler bulunan taş, iş makinesiyle Müze Müdürlüğü'ne götürüldü.
Bulundukları sokakta eskiden Ermenilerin yaşadığını anlatan Tayyar Demirel adlı vatandaş "Benim evim de bu sokak üzerinde ve eski döneme ait bir çok izler var. Benim kendi bahçemde bile o döneme ait izlere rastlanıyor. Yani bu taşlardan çevrede bolca bulunabilir" dedi.
Taşın bulunduğu alanda toplanan ve ellerindeki cep telefonlarıyla fotoğraflarını çeken mahalleliler ise, taşın bir Ermeni mezarlığına ait olduğunu iddia ettiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2009 Pazar 16:58:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?