3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Taşladığı polise muhtaç oldu

Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP), Irak'ın kuzeyine yapılan kara harekâtını protesto gösterisinde kendisine taş atan eylemcinin yarasını saran Halil Ablak, ile aynı eylemde görevli polis memuru Rıfat Akbulut Van Emniyet Müdürlüğü tarafından 'ayın polisi' seçildi. Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez iki polis memurunu çeyrek altınla ödüllendirdi.

Van'da 26 Şubat'ta parti binası önünde toplanan DTP'liler, AK Parti binasına gelerek 'Edi Bese' yazılı siyah çelenk koymuştu. Buradaki açıklamadan sonra ara sokaklara dağılan grup, slogan atarak polise taşla saldırmıştı. Göstericilerin attığı taşlar 4'ü polis 12 kişinin yaralanmasına sebep olmuştu. Bu sırada, polis memuru Halil Ablak, gruptakilerin attığı taşlarla kafasından yaralanan başka bir göstericinin başından akan kanları durdurmaya çalışırken görüntülenmişti.

Polis memuru Halil Ablak, o gün yaşadıklarını şöyle anlattı: "2 yıldır Van'dayım. Van'da ilk defa böyle bir olayla karşılaşıyorum. Göstericilerden biri yaralanmıştı. Çok kanaması vardı. Bana başının döndüğünü söyledi. Ben de kanını durdurmak için peçeteyle kanını durdurmaya çalıştım."

Zaman
Yayın Tarihi : 20 Mart 2008 Perşembe 18:36:09
Güncelleme :20 Mart 2008 Perşembe 19:11:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
memet kara IP: 193.255.93.xxx Tarih : 21.03.2008 11:45:49

Gerçekten bir insanlık örneği.İşte insanların monotonlaş(tırıl)mış,içerisine fitne ve fesat tohumları atılmış beyinlerine bu tür davranışların yerini güzellik,insanlık,sevgi ve kardeşlik alacaktır. TAKTİRE ŞAYAN, ALKIŞA VE 1000LERCE ÖDÜLE DEĞER BİR DAVRANIŞ