4
Mayıs
2024
Cumartesi
VAN

'Taziye evleri' okul oluyor

Van Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, apartman sitelerinin alt katlarında bulunan ve halk arasında ’taziye evi’ olarak adlandırılan yerleri eğitim yuvalarına dönüştürmek için çalışma başlattıklarını söyledi.

Yıldız, apartman sitelerinin alt katında bulunan ve sadece taziyelerde vatandaşların ziyaretine açılan yerlere talip olduklarını belirtti. ’Taziye evi’ olarak kullanılan dairelerin yılın büyük bölümünde kullanılmadığını dile getiren Yıldız, kullanılmayan dönemlerde bu daireleri kadınlara yönelik okuma-yazma kurslarıyla okul öncesi eğitim yuvalarına dönüştürmeyi planladıklarını kaydetti.

Ekiplerin, taziye evlerinin yerinin ve sayısının tespiti için bu hafta içinde alan taramasına çıkacağını da anlatan Yıldız, site yöneticileriyle görüşme yaparak, bu çalışmaya katkıda bulunmalarını sağlayacaklarını ifade etti. Taziye evlerinde özellikle kadınlara yönelik eğitim çalışmalarının uygulanacağını vurgulayan Yıldız, "Bu eğitim yuvalarını kadınların oturdukları yerlere yakın bir alanda açmamız halinde katılımın daha fazla olacağını düşündük. Bu nedenle taziye evlerini eğitim evlerine dönüştürmeyi kararlaştırdık" dedi.

Eğitimi Van’da her sahaya yaymaya çalıştıklarını kaydeden Yıldız, eğitimi okula gidemeyen kesimin ayağına götürme konusunda kararlı olduklarını bildirdi.

Yıldız, eğitim alanında yürütülen yoğun çalışmalara rağmen halen okuma-yazma bilmeyen önemli bir kesim bulunduğunu dile getirerek, "Eğitimde ulaşamadığımız kitleler var. Bu kitlelere ulaşmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Amacımız bu ulaşılmayan kitlelere de ulaşarak eğitim sorunun ortadan kaldırmaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2005 Salı 13:54:58
Güncelleme :4 Temmuz 2005 Pazartesi 15:28:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?