3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Tedaş ekibi donuyordu

Gürpınar ilçesinde elektrik arızasını onarmak amacıyla köye giden Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ) Gürpınar İlçe Şefliği ekipleri yolda mahsur kaldı.

Yaklaşık 13 saat araçlarında battaniyelere sarılarak kurtarılmayı bekleyen arıza ekiplerinin imdadına İlçe Kaymakamlığı tarafından gönderilen paletli kar üstü araç sayesinde son anda donmaktan kurtuldular.

Doluçkıran köyünde gelen bir arıza ihbarı üzerine ekipte görev alan 1'i şoför ve 2'si teknik eleman olmak üzere 3 kişilik ekip, arızayı gidermek için ilçe merkezine 62 kilometre uzaklıkta bulunan köye gittiler. Köydeki arızayı gideren teknik ekip, geri dönüşlerinde kardan dolayı yol kapanınca köy çıkışında araçlarında mahsur kaldılar.
Telefonla kaymakamlığı arayarak yardım isteyen arıza ekibi için İlçe Kaymakamı Üzeyir Aziz Özeren, Güzelsu köyünde bulunan İl Özel İdaresi'ne ait karla mücadele ekiplerini hemen olay bölgesine gönderdi. Doluçıkın köyüne 1 grayder ve 1 loder ile yola çıkan karla mücadele ekibi, daha önce 1 saatte ulaştıkları köye yoğun tipi ve kar yağışı sebebiyle 6 saat süren çalışma sonucunda ulaşamayınca Kaymakam Özeren, bu kez Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nde bulunan 2 adet paletli kar üstü aracı istedi. İlçeye getirilen araçlarla hemen Doluçıkın köyündeki kurtarma çalışmalarına başlandı. Paletli kar üstü araçlarıyla giden kurtarma ekibi yoğun tipi ve kar yağışı sebebiyle 4 saatlik bir çalışma sonucu gece 01:00 sıralarında donmak üzere olan TEDAŞ ekiplerine ulaşmayı başardı.

Önceki gün saat 13:00 sıralarında yola çıkan ekip, ertesi gün sabaha karşı saat 02:00 sıralarında ilçe merkezine getirildiler. Donma tehlikesi geçiren görevliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra dinlenmek üzere evlerine gönderildiler.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2008 Salı 18:22:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?