6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

TEDAŞ'a suç duyurusu

TEDAŞ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Van'ın Gevaş ilçesinde yüksek voltajdan dolayı evdeki elektronik cihazları yandığını belirten vatandaş TEDAŞ hakkında suç duyurusunda bulundu.

Pınarbaşı Mahallesi'nde yaşayan Eyüp Tokuş, evdeki birçok elektronik cihazının yandığını ve TEDAŞ İşletme Şefliği'nde muhatap bulamadığını ifade etti. Tokuş, bu nedenle TEDAŞ hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirterek, "Elektriğin gidip gelmesinden sonra gelen yüksek voltaj evimde bulunan televizyon, süpürge makinesi, telefon, zil, internet modemi, uydu cihazı ve bir sürü ampul yandı. Aynı gece TEDAŞ İşletme Şefliği'ne gittim. İlginç olan kimsenin orda olmayışı. Eve döndüm ve telefon açtığım kurum

şefliğindeki görevli bana 'Bir daha elektrik yükselirse bize haber verin' dedi. Tekrar elektrik yükselmesinde haber vereyim dedim ama telefona bakan olmadı. Ertesi gün sabah saatlerinde yine TEDAŞ İşletme Şefliği'ne gittim. Şefin izinde olduğunu söylediler. Şefin yerine bakan S.B. adlı görevli ise bana 'Bizlik bir durum değil' söyledi. Sorunu İlçe Kaymakamımıza iletmek için gittim ama görüşemedi. Ben de yasal yolardan tüketici haklarım çerçevesinde C. Savcılığı'na suç duyurusunda bulundum" dedi.

Gevaş'ta sürekli bu sıkıntıların olduğuna değinen Tokuş, "İlçede sürekli elektrikler gidiyor ve sürekli bu sorunla karşılaşıyoruz. Artık buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

TEDAŞ İşletme Şefi Halil Özvan ise olay günü izinli olduğunu belirtti. Konuyla ilgili suç duyurusu yapıldıktan sonra İlçe Kaymakamlığı'nın kendilerinden rapor istediğini anlatan Özvan "Bunun üzerine olay yerinde inceleme yaparak İlçe Kaymakamlığı'na sunduk. Elektrik şebekelerinde hava muhalefeti veya teknik nedenlerden dolayı bu tür voltaj yükselmesi veya başka arızalar meydana gelebiliyor. Bu tür durumlarda arızayı daha önceden tespit etmek mümkün değildir. Önemli olan vatandaşlarımızın daha fazla zarar

görmeden duruma en kısa zamanda müdahale edilmesidir. Tabii ki vatandaşlarımız bu tür sorunlarla karşılaştıkları zaman hukuki haklarını arayabilirler" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2010 Pazartesi 11:22:04
Güncelleme :8 Kasım 2010 Pazartesi 15:51:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?