2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

'Tek hedefimiz Van İlini tanıtmaktır'

Van Valiliği, TÜYAP Tepebaşı Fuar Merkezi'nde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından açılışı yapılan 12. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda turiz seferberliği başlattı. 55 ülkeden 2 bin 500'ün üzerinde firmanın katıldığı fuara, Van Valiliği öncülüğünde, Van Belediyesi, Van Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte çok sayıda turizm işletmecisi ve seyahat acentelerinin katıldığı belirtildi.


Fuara Van ilini temsilen katılacak olan kurum kuruluş ve işletmeciler, bir gün önce İstanbul'a geldi. Beylikdüzü TÜYAP fuar alanına sabahın erken saatlerinde gelen Van turizm ekibi daha önce tahsis edilen 5 nolu salonda tanıtım materyallerini sergilemeye başladı. TÜYAP Fuar Merkezi'nde düzenlenen açılış törenine katılan Van Valisi Özdemirk Çakacak ve eşi Kevser Çakacak, standa gelen misafirlerle tek tek ilgilendi. Van standının ilk konuğu ise eski Van Valisi olan şimdiki Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır oldu. Vali Çakacak ve Gevaş Kaymakamı Tahsin Aksu tarafından karşılanan Tanılır, bir süre Van standını gezdi. Van Valisi Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak, Kahramanmaraş standına giderek eski Van Valisi şimdiki Kahramanmaraş Valisi Niyazi Tanılır'a iadeyi ziyarete bulundu.


EMİTT Fuarı'nın ilk gününde Van standı katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Bak Hele Bak lakaplı işletmeci Yusuf Konak tarafından sorulan bilmecelerle standa ilgi arttı. Yusuf Konak tarafından sorulan bilmecelere doğru yanıt veren bayanların hediyeleri ise Vali Özdemir Çakacak'ın eşi Kevser Çakacak tarafından verildi.
Van Valisi Özdemir Çakacak, EMITT Fuarı ve Van'ın turizmi ile ilgili yaptığı değerlendirmede, Van ilini en iyi şekilde tanıtmayı hedeflediklerini söyledi. Vali Çakacak, 2009 yılında yapılacak olan fuara İstanbul'daki Vanlılarla işbirliği yaparak ilin turizm değerlerini daha iyi tanıtmak istediklerini belirterek, "EMİTT Fuarı turizm açısından çok önemlidir. Standımız ilk gün olmasına karşın dolup taşıyor. Van ilinde bulunan tarihi turistik değerlerimiz ve doğal güzelliklerimizin gezilip görülmesi gerekir. Bunları hem yerli, hem de yabancı turistlere tanıtmak için EMİTT Fuarı çok büyük bir fırsattır. Bu tip fuarları en iyi şekilde değerlendirmek durumundayız. Van olarak 4'ncü kez EMİTT Fuarı'na katılıyoruz" dedi.


Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Hakan Emekçi ise yaptığı açıklamada, bu fuarın çok önemli olduğunu söyledi. Emekçi, "Valilik, Belediye ve Van Ticaret Odası ile birlikte hep beraber ilimizi tanıtmak amacıyla bir çalışma başlattık. Turizm değerlerinin de tanıtılması için EMİTT Fuarı bu anlamda çok önemlidir. Fuarın ilimiz ve bölgemize hayırlı olmasını dilerim" şeklinde konuştu.


Van Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Sinan Bağlı yaptığı açıklamada, fuar sayesinde her yıl Van'a gelen turist sayısında artış olduğunu söyledi. Bağlı, "Fuarda yöremizin tanıtımını yaparken, yaklaşık bin kişiye tadımlık olarak kahvaltı ikramında bulunuyoruz. Hazırlamış olduğumuz CD ve broşürlerimizle ilimizin tanıtımına destek olmaya çalışarak Van'ın tarihi ve turistik yerlerini fuara katılan yerli ve yabancı katılımcılarla paylaşıyoruz. Fuarlar sayesinde Van'a gelen turist sayısında her yıl gözle görülür bir şekilde artış olmaktadır" dedi.


12. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT) TÜYAP Tepebaşı Fuar Merkezi'nde düzenlenen fuara Van Valiliği, Van Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte Akdamar, Urartu, Merit Şahmaran, Tamara Oteli ve Ayanis Turizm, Old Tuşba, Güven Turzim ve Urartu Gümüş işletmecisi katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 20:10:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?