2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Telekom görevlilerinin fedakarlığı

Van'da kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından içindeki bakır tel yüzünden kezilerek çalınan telefon kabloları, Türk Telekom'a Müdürlüğü ve polis ekiplerini alarma geçirdi. Hava sıcaklığının eksi 15 dereceyi göstermesi ve yoğun fırtınaya aldırmayan ekipler, dünya ile bağlantısı kesilen Özalp ile Saray ilçelerinin telefon kablolarını 5 saatte onardılar.

Edinilen bilgiye göre, hırsızlık olayı Van-Özalp karayolu üzerinde bulunan şehir çöplüğünün yanında meydana geldi. Özalp ile Saray ilçelerinde dün akşam saatlerinde telefon ve internet bağlantılarının aniden kesilmesi ve cep telefonlarının devre dışı kalması Türk Telekom İl Müdürlüğü ile polis yetkililerini harekete geçirdi. Türk Telekom ekiplerinin yaptıkları çalışmalar sonucu, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından Van-Özalp karayolu üzerindeki şehir çöplüğü yanında 450 metrelik telefon kablosunun çalındığı tespit edildi. Ekipler, yoğun kar yağışı ve fırtınaya rağmen kabloların kesildiği bölgeye zorlukla çıkarak onarım çalışmalarına başladılar. Hava sıcaklığının eksi 15 dereye kadar düşmesi ile birlikte çalışmalarda zorluk çeken ekipleri, ateş yakıp etrafında ısınmaya çalıştılar. Yaklaşık 5 saatlik çalışmanın ardından çalınan telefon kabloları onarılarak dünya ile bağlantısı kesilen ilçelerin telefon hatları normale döndü.


Ekipte görevli Şef Teknisyen Mehmet Şahin, hırsızlara uyarıda bulunarak çalınan kabloların kendilerine yaramayacağının söyledi. Şahin, eskiden bakır olan kabloların yerini şimdi fiber optik kabloların aldığını, bunların içerisinde batır tel değil de cam olduğunu ifade ederek "Fiber optik kabloların içerisinde bakır tel yok. Bunları boşuna çalıyorlar. Çünkü bu kabloyu yaktıklarında içerisinde bulan cam da eriyip gidecek. Bu sadece devlete yüklü miktarda maliyet getiriyor" dedi.

Özalp ilçesinde aniden telefonların kesilmesiyle birlikte Van Emniyet Müdürlüğü de alarma geçti. Telefon irtibatı sağlanamayınca olası bir sabotaj ihtimaline karşı ilçeyle e telsiz irtibatı sağlanmaya çalışıldı. Yoğun kar yağışı fırtına nedeni ile telsiz ile irtibata geçemeyen Emniyet Müdürlüğü, 112 Acil Servis'in telsizleri ile bağlantı sağlayabildi. İlerleyen saatlerde polis telsizlerinde irtibatın sağlanmasının ardından olumsuz bir durumun olmadığı, hırsızların telefon kablosunu çalmalarından dolayı telefonların kesildiği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2008 Çarşamba 13:22:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yunus can IP: 88.250.74.xxx Tarih : 13.02.2008 15:39:31

telekom görevlilerinin işi gercek ten zor arkadaş yavvvvv!!!!!!!!!!!