2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Telekom'dan Erciş'e internet evi

Van'ın Erciş ilçesinde Türkiye Okuyor Kampanyası' çerçevesinde öğrenci ve vatandaşların ücretsiz yaralanabileceği İnternet Evi açıldı.

İlçe Halk Kütüphanesi'nde Türk Telekom Van İl Müdürlüğü tarafından hizmete açılan İnternet Evi'nin açılışı nedeniyle bir tören düzenlendi. Burada konuşan Erciş Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, 'Türkiye Okuyor Kampanyası' nedeniyle açılan İnternet evinde 20 adet bilgisayarın Türk Telekom Van İl Müdürlüğü tarafından, 1 adet bilgisayarın da Erciş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından hibe edildiğini söyledi .

Yapılan hizmette Türk Telekom'un yanı sıra ilçedeki sivil toplum örgütlerinden Erciş Ticaret Odası Başkanlığı, Erciş Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı ile Erciş Esnaf Kefalet Kooperatifi'nin de büyük katkıları bulunduğunu belirten Kurtoğlu, emeği geçenlere ilçe halkı adına teşekkür etti.

AK Parti Van Milletvekili Kerem Altun ise yaptığı konuşmada, hizmete katkı sunan Kültür Bakanlığı yöneticilerine, Erciş Kaymakamlığı'na, sivil toplum örgüt yöneticileri ile Türk Telekom yetkilerine ayrı ayrı teşekkür etti. Okumanın öneminde de değinen Altun, "Ben bu vesileyle sevgili çocuklarımızın da bilgisayarları biraz daha ileriye, açık aydınlık yarınlara taşıyabilecek bir amaçla kullanacaklarına olan inancım tamdır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, İlçe Kaymakamlığı tarafından Türk Telekom Van İl Müdürlüğü'ne, ilçede faaliyet veren sivil toplum örgüt başkanlarına teşekkür plaketi sunuldu.

Daha sonra İnternet Evi'nin açılış kurdelası protokol tarafından kesilerek hizmete açıldı Törene 108. Topçu Alay Komutan vekili Yarbay Kazım Şahinöz, Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci, Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, Türk Telekom Van İl Müdürü Harun Özgür, Bilişim Ağları Müdürü Cengiz Karaman, Pazarlama Müdürü Nihat Tural, Çelebibağı Belediye Başkanı Kutbettin Türkmenoğlu, kamu kurum amirleri, oda başkanları, siyasi parti temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı .

.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2008 Pazartesi 19:32:33
Güncelleme :12 Mayıs 2008 Pazartesi 19:49:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?