5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

TEMA öğrencilere seminer verdi

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma (TEMA) Vakfı'nın, 'Umutlar Okulda Ceviz İle Yeşersin' projesi kapsamında Özel Serhat Lisesi öğrencilerine doğa bilinci ve ceviz ağacı yetiştirme semineri verildi.

Özel Serhat Liseleri konferans salonunda düzenlenen seminere Tarım İl Müdürlüğü'nde görevli Ziraat Yüksek Mühendisi Mustafa Yur ile Milli Eğitim Müdürlüğü Projeler biriminden Nurcan Alpaslan katıldı.

Seminerde TEMA'nın Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa Van'da başlattığı 'Umutlar Okulda Ceviz İle Yeşersin' projesi kapsamında öğrencilere cevizin özellikleri ve dikimi uygulamalı olarak anlatıldı. Cevizin anavatanı Van Gölü Havzası olduğunu belirten Ziraat Mühendisi Mustafa Yur, cevizin bu bölge için geçmişten bu yana önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Ceviz ağaçlarının uzun ömürlü olduğunun altını çizen Yur, cevizin besin ve vitamin değeri yüksek olduğunu vurguladı. Son yıllarda bilinçsiz ceviz ağacı kesimine karşı toplumun duyarlı olması ve bölgede ceviz fidanın dikilmesi gerektiğini ifade eden Yur, bu sebeple TEMA'nın başlattığı 'Umutlar Okulda Ceviz ile Yeşersin' projesi kapsamında 300 bin ceviz fidanın bahar ayında toprak buluşmasının önemli olduğunu kaydetti. Yur, yaşanır bir dünya için gençliği bu konuda bilinçlendirmek ve gelecek kuşaklara güzel bir dünya bırakmak için Van'ın bu tür projelere ihtiyacı olduğunun altını çizdi.

Nurcan Alpaslan ise doğanın güzelleştirilmesi insan eliyle gerçekleşeceği için doğanın tahrip edilmesinin de yine insan eliyle olduğunu ifade ederek, "Gençliği bu konuda bilinçlendirmek gelecek kuşaklara güzel bir dünya bırakmak için toplum olarak her bireye önemli görevler düşüyor" dedi.

Özel Serhat Lisesi Müdürü Hayrettin Kaya ise TEMA'nın organizasyonlarının insanlık adına yapılması gereken çalışmaları kapsadığını belirterek, "TEMA'nın başlattığı bu çalışmalar içinde yer almak ve gelecek kuşaklara yaşanır bir dünya bırakmanın son derece önemlidir. Öğrencileri yönlendirerek güzel bir dünya içerisinde yaşamaları ve onlardan sonra gelecek kuşaklara güzel bir dünya bırakmayı sağlamak biz eğitimcilerin görevidir" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2009 Cumartesi 13:09:24
Güncelleme :7 Mart 2009 Cumartesi 13:18:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?