5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Temel kazısında kemikler bulundu

Van Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, temel kazıları sırasında kemiklere rastlandığı için inşaat çalışmaları durdurulan Aydınocak köyündeki ilköğretim okulunu bitirmek istediklerini, buna acil ihtiyaç duyulduğunu belirterek yeni bir arsa için köy ahalisinden yardım istediklerini söyledi.


Gevaş Kaymakamı Tahsin Aksu ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali İhsan Sayılır ile birlikte Aydınocak köyüne giden Yahya Yıldız, yarım kalan okul inşaat alanında incelemelerde bulundu. Köydeki 400'den fazla öğrenci için acil olarak okul ihtiyacı bulunduğunu, mevcut okulun yetersiz kaldığını anlatan Yıldız "Biz de bu durumu göz önünde bulundurarak köyde bir okul yapmak istedik. Köye 5 derslikli 4 lojmanı olan bir okul planladık.

Köylülerin gösterdiği ve yıllardır boş duran bir yerde okul inşaatına başladık. Ancak temelin kazılması esnasında inşaat alanından kemik parçaları çıktı. Köylülerden bazıları burasının eski bir Ermeni mezarlığı olduğunu iddia etti. Bu durum basına da yansıdı. Bunun üzerine okul inşaatı durduruldu. Kaymakamımızın da belirttiği gibi burasının Ermeni mezarlığı olduğu kesin değil. Çıkan kemik parçaları Adli Tıp Kurumu'na gönderildi, savcılık inceliyor. Ayrıca burada bir Ermeni mezarlığı olup olmadığı Kültür Müdürlüğü tarafından da incelenecek" diye konuştu.

Kültürel mirasa sahip çıkılmasını önemsediklerini vurgulayan Yıldız, ancak Aydınocak köyünün bir an önce okula kavuşmasını arzu etiklerini söyledi. Yıldız" Köy muhtarı ve köyün ileri gelenlerinden okul için arsa talebinde bulunduk. Köy içerisinde birkaç okul yeri baktık. Bir an önce okul inşaatına başlamak ve okulu önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetiştirmek istiyoruz" dedi.


Bir süre önce Gevaş'ın Aydınocak köyünde yapımına başlanan okul inşaat alanında kemik parçaları çıkmış ve bu durum basında "Eski Ermeni mezarlığı üzerine okul inşaatı" şeklinde yer almıştı. Basında çıkan bu haberler üzerine okul inşaatı durdurulmuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 13:07:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?