3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Temiz çevre için elele

Gevaş Kaymakamlığı tarafından başlatılan 'Temiz Çevre İçin El Ele' kampanyası çerçevesinde Van Gölü sahilinde temizlik yapıldı.

Van Gölü'nün Gevaş sahillerinde yapılan çevre temizliğine Kaymakam Tahsin Aksu, Emniyet Amiri Erkan Gürbüz Gevaş Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necat Görentaş ve MYO ile Gevaş Çok Programlı Lisesi öğrencileri katıldı. Sahil boyunca ellerinde eldivenleri ile irili ufaklı çöpleri toplayan öğrenciler, daha sonra çöp poşetlerini belediye aracının alması için yol kenarlarına bıraktı. Bu kampanyada amaçlarının öğrencilere çevre bilincinin aşılanması ve büyüklerin dikkatini çekmek olduğunu belirten İlçe Kaymakamı Tahsin Aksu, temiz bir çevrenin herkesin hakkı olduğunu söyledi. Kaymakam Aksu, "Herkes temizliğin bir saygı işi olduğunun bilinciyle hareket etmelidir. Biz de bunun için burada bir kampanyayı başlattık" dedi.

Çevre bilincini geliştirmek için öğrencilerle birlikte kampanyaya destek verdiklerini belirten Gevaş MYO Müdürü Yrd. Dç. Dr. Necat Görentaş ise, bu tür çalışmalara devam edeceklerini söyledi. Görentaş, "Temiz bir çevre kampanyasına destek olmak amacıyla öğrenci ve öğretim elamanlarımızla birlikte uygulamaya katıldık. Önümüzdeki günlerde okulumuz içi ve çevresinde de bu çalışmalar devam edecektir. Amacımız temiz bir çevrenin olmasını sağlamaktır" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2008 Salı 14:08:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?