3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Temiz Van Gölü için ikinci toplantı

Van Valiliği tarafından organize edilen 'Van ve Van Gölü'nü kirleten poşet kullanımının azaltılması' toplantısının ikincisi yapıldı.

Vali Yardımcısı Halil Berk'in başkanlığında yapılan toplantıya Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Gülşen Orhan, Deniz Temiz Derneği (TURMEPA), Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO), süpermarket sahipleri ve Van Çevre İl Müdürlüğü yetkilileri katıldı. Van Valiliği Ali Paşa Toplantı Salonu'nda yapılan programın açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Halil Berk, Van Gölü'nü korumak, çevre bilincini halka empoze etmek ve poşet kullanımını en aza indirmek amacında olduklarını belirtti.

Bunun başlangıcını ilk toplantıda gerçekleştirdiklerini dile getiren Vali Yardımcısı Berk, eylem planlarının hazırlanması için kararların alındığını vurguladı.

AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, 1.5 ay önce yapılan toplantıda görev dağılımı yaptıklarını belirterek, amaçlarının poşetleri yasaklamak olmadığını, fakat bunu halkın hayatından çıkarmayı arzuladıklarını söyledi.

Orhan, "Eğer biz bu çalışmaya inanırsak bunu başarırız. Fakat biz bunun üzerine inançla gitmezsek bu çalışmada başarıya ulaşmayacaktır. Bu toplantıdan sonra hazırlanan eylem planlarının dile getirilmesiyle birlikte organize edeceğimiz bir etkinlikle startını vereceğiz. Bu konuyu Çevre Bakanı Veysel Eroğlu ile paylaştım. Bakan Eroğlu, böyle bir çalışmanın Doğu'dan başlamasının Türkiye'ye örnek olacağını söyledi. Umuyorum ki buradan güzel bir neticeyle çıkarız. Bu konuda basın mensuplarımıza da büyük görevler düşüyor. Yayınlarından sürekli bu konuda bahsederlerse daha etkili olacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından sivil toplum kuruluşları tarafından hazırlanan eylem planları hakkında bilgi verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 19:30:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?