4
Mayıs
2024
Cumartesi
VAN

Temizlik ihalesi yapıldı

Van Belediyesi’nin şehir genel temizlik ihalesi yapıldı. İhaleye, 12 firma kapalı zarf usulü ile katılırken, 10 firmanın teklif verdiği bildirildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Ergüç başkanlığında gerçekleşen ihale, Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. Daha önce üç aylık olarak yapılan şehir temizlik ihalesinde, verilen sürenin dolması üzerine gerçekleştirilen yeni ihale ile Van’ın 8 aylık genel temizliğini yapacak olan firmanın belirleneceği kaydedildi.

İhale Komisyon Başkanı Ergüç, ihaleye giren 12 firmanın 8 aylık temizlik işinin karşılığı olarak verdikleri zarfları açarak, yapacakları işin miktarı ve verdiği teminatları açıkladı. İhalede en düşük rakamı 2 milyon 632 bin YTL teklifi ile Kardelen Temizlik Şirketi verirken, en yüksek teklifi ise 4.500.000 YTL ile Öz Kartallar İnşaat Şirketi verdi.

Daha sonra basın mensuplarına bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı ve Komisyon Başkanı Mahmut Ergüç, 2005 yılının kalan 8 aylık süresi için şehrin genel temizlik hizmet işinin ihalesinin yapıldığını söyledi. Müracaat eden 12 firmanın dosya içindeki incelemelerinin ardından ihaleyi kazanan firmanın kamuoyuna açıklanacağını belirten Ergüç, "Yapılan ihaleyle, 270 işçinin aylık ve diğer giderleri yetkili organlar tarafından hesaplanacak. İhalede en düşük ile en yüksek oranı veren firma arasında değerlendirme yapacağız. Basın ve kamuoyu önünde şeffaf bir ihale yaptık. Kim hak etmişse, ihaleyi o firma alacak. Amacımız daha temiz ve daha güzel bir Van için çalışmak ve bu ihaleyi alan firmanın da aynı sorumlulukla çalışmasıdır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2005 Cuma 22:01:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?