7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Temizlik ihalesi yapıldı

Van Belediyesi’nin şehir genel temizlik ihalesi yapıldı. İhaleye 10 firma teklif verirken, komisyon tarafından dosyalar incelendikten 1 hafta sonra kamuoyuna açıklanacağı bildirildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Çalım’ın başkanlık ettiği ihale, meclis toplantı salonunda yapıldı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı ve teklif veren firma yetkililerinin tek tek arandığı ihale, basın mensuplarının önünde yapıldı. İhale Komisyon Başkanı Çalım, firma yetkililerini de içeriye çağırarak basının önünde kapalı olan zarfları açtı. Temizlik ihalesine giren 10 firmanın 1 yıllık temizlik işinin karşılığı olarak verdiği muammen bedel, daha önce yaptığı işin miktarı ve verdiği teminat açıklandı. İhalede en düşük teklifi 2 trilyon 465 milyar lira ile Akkor Temizlik Şirketi verirken, en yüksek rakamı ise 7 trilyon 800 milyar lira ile Canpak-Necmioğlu İnşaat Temizlik Şirketi ortak girişim grubu verdi.

Daha sonra komisyon tarafından firma yetkilileri dışarıya çıkarıldıktan sonra basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı ve Komisyon Başkanı Abdullah Çalım, 2005 yılının şehrin genel temizlik hizmet işinin ihalesini yaptıklarını, müracaat eden 10 firmanın dosyalarını inceleyerek kamuoyuna açıklanacağını söyledi. Çalım, yapılacak olan değerlendirmede firmaların verdiği muammen bedeller ile temizlik işinde çalışacak olan 270 işçinin aylık ve diğer giderlerinin yetkili organlar tarafından hesaplanacağını dile getirerek, ihalede en düşük ile en yüksek oranı veren firma arasında değerlendirme yapacaklarını belirtti. Basın ve kamuoyunun önünde yaparak şeffaf bir ihale yaptıklarını söyleyen Çalım, "Yapılacak iş için kim hak etmişse ihaleyi o firma alacak. Sayın Belediye Başkanımız Burhan Yenigün’ün de talimatı ile hiç kimseye iltimas geçilmeyecek" dedi. İhaleyi alan firmanın şehir merkezinde bulunan 29 mahalle, cadde ve sokakların çöplerini temizleyeceği bildirdi.

Van-iha
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2004 Perşembe 12:52:21
Güncelleme :30 Aralık 2004 Perşembe 15:54:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?