2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Temizlik işçileri eylemde

Van Belediyesi temizlik işlerinde çalıştırılan 400 işçi, temizlik ihalesini alan özel firmanın bünyesinde çalışmak istemedikleri ve sendikal hak istedikleri gerekçesiyle iş bırakma eylemi başlattı.

Van Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Mavi Kent Anonim Şirketi bünyesinde çalıştırılan 400 temizlik işçisi iş bırakma eylemine gitti. Sabah saatlerinden Ordu Caddesi üzerinde bulunan Belediye Garajı'ndan toplanan işçiler, yaklaşık 8 aydır çalıştıkları Mavi Kent A.Ş'nin yaptığı 3 aylık bir dönemi kapsayan bir ihale ile bütün hakları ile özel bir şirkete devrettiklerini ve bunu istemediğini kaydettiler.

Daha önce de çalıştıkları özel şirketlerden 6-7 boyunca maaşları ile bazı haklarını alamadıklarını iddia eden işçiler, Mavi Kent A.Ş. bünyesinde çalışmak istediklerini belirttiler. Mavi Kent A.Ş. bünyesinde çalışan diğer işçilere sendik kurma hakkı verildiğini de ifade eden işçiler, bu hakların kendilerine de tanınmasını istediler.

Haklarını almayana kadar iş başı yapmayacaklarını kaydeden işçilerin adına bir açıklama yapan Mehmet Ceylan, "Belediye Mavi Kent A.Ş. bünyesinde çalışan personele sendika kurma hakkı tanıdığı bir dönemde yaptığı bir ihale ile bizim tüm haklarımızı özel şirkete devrediyor. Biz özel şirkette çalışmak istemiyoruz. Sendikalı veya sendikasız olarak belediyenin firması olan Mavi Kent A.Ş.'nin bünyesinde çalışmak istiyoruz" dedi.

Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, yapılan eylem ile ilgili herhangi bir açıklama yapmazken, işçilerin eylemi devam ediyor

iha
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 12:34:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?