5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Temsili suçlulardan polise protesto

Van'da bir grup temsili suçlu, ellerindeki pankartlarla yürüyerek işlerini engellediği gerekçesi ile polisi protesto ettiler.

Van Rakkas Özel Yetenekler Derneği üyeleri, Türk Polis Teşkilatı'nın 164. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla düzenledikleri gösteri ile polisleri protesto ettiler. Dernek üyeleri, Polis Haftası nedeniyle kapkaççı, hırsız, dilenci ve molotofçu kılığına girerek Sanat Sokağı'nda bir skeç oynadılar. Öğle saatlerine doğru dernek binasından çıkarak, ellerindeki pankartlarla birlikte sloganlar ve polisler gözetiminde yürüyen grup, Sanat Sokağı'na gelerek tepkilerini dile getirdiler.

Üyeler, 'Polisler yüzünden iş yapamıyoruz', 'Hakkımızı isteriz cezalar hariç', 'Polisler sokakları haram etti gece hayatımız bitti' gibi yazılı pankartlarla kafalarına kadın çorabı geçirerek molotof şişesi ile basın açıklaması yaptı. Etrafta toplanan kalabalık kahkahalara boğuldu. Mağdur edildiklerini dile getiren suçlulardan hırsız, alanlarında profesyonel olmalarına rağmen artık siftah yapamadıklarını belirtti. Bunu protesto etmek için bu eyleme başvurduklarını vurgulayan hırsız kılığındaki Recep Şak "Polisler sokakları bize haram etti. Ceza hariç, hırsızlık hakkımızı istiyoruz. Artık polisleri durdurun. Bu polislerin nereden geldiğine anlam veremiyoruz. Daha bir hırsızlık yapmadan polisin eli ensemde" dedi.

Üyelerden Recep Şak, daha sonra Dernek Başkanı Alaattin Bor'un imzasının bulunduğu basın açıklamasını okudu. Açıklamada; "Toplumsallaşma, topluma kazandırma üniversitelerde anabilim dalı olmuştur. Eskiden sürgünle Doğuya atanan polis, asker ve öğretmen gibi kamu personeli artık bilimsel veriler ışığında, toplumu kazanmak için kalifiye kamu personelinden seçilmektedir. Devletimizin bu yaklaşımı dolayısıyla sokak çocukları bir proje kapsamında toplanmış, rehabilite edilmiş, topluma kazandırılmıştır. Bunun her alanda olması devlet-millet kaynaşmasını doğurmuştur. Devletin bu yeni yaklaşımını destekliyor, devletin önemli bir birimi olan polis teşkilatının polis günü dolayısıyla polislerimizi kutluyor, toplum destekli polislere teşekkür ediyoruz" denildi.

Oynanan skecin hemen ardından yapılan açıklama esnasında sloganlarını atmaya devam eden grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldılar.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 15:51:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?