2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Tenis antranörlüğü kursu açıldı

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Tenis İl Temsilciliği tarafından düzenlenen 'Tenis Antrenörlüğü Kursu' başladı.

75. Yıl Gençlik Stadı'nda yapılan ve 15 gün süreceği belirtilen kursa Doğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan illerde görev yapan üniversite öğrencileri ve öğretim üyeleri katıldı. Programın açılışında, kursiyerlerin kendileri ile ilgili bilgiler vererek tanışmalarından sonra açılış konuşmasını yapan Van Emniyet Müdür Yardımcısı ve Tenis İl Temsilcisi Nail Aydın, amaçlarının uluslararası düzeyde bir Doğu Kulüpler Birliği kurmak olduğunu belirtti. Bu kurs sayesinde bir çok turnuvanın düzenleneceğini ifade eden Aydın, etkinliğin herkese hayırlı olmasını diledi.

Ardından kısa bir konuşma yapan Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar da tenis kursunun kolay kolay açılan bir branş olmadığını belirtti. Programa katılanların şanslı olduğunu ifade eden Çintimar, Doğu'da bu sporu canlandırmak istediklerini kaydetti. Tenis Federasyonu tarafından kursun sadece Van ile sınırlı olması yönünde kendilerine talep geldiğini anlatan Çintimar, "Biz buna tüm Doğu bölgesinin dahil edilmesini istedik. Sonuçta bu kursumuza bütün bölgeden sporcular katılmaktadır. Sadece Van değil tüm illerimizde tenisi sevdirmek ve buraları tenis merkezleri haline getirmek istiyoruz. Böylesi bir etkinlik sayesinde ulusal ve uluslararası farklı turnuvalar düzenlenebilir. Örneğin Van kupası turnuvası gibi çalışmalar yapılabilir. Bu kursa emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından eğitimlere geçilirken, etkinliğe 60 kişinin katıldığı belirtildi. Antrenörlük ile ilgili eğitimler Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Eğitim Kurulu Üyeleri İsmail Gönülalan ile Hasan Ataç tarafından verilirken, eğitim sonunda katılımcılara antrenörlük belgesinin verileceğini açıklandı.

.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 14:08:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?