6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Terör mağduru zabıtaya bakan desteği

TERÖR MAĞDURU ZABITAYA BAKAN ATALAY EL UZATTI

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Van'da görev başındayken PKK tarafından gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında iki bacağını kaybeden zabıta memuru Şafi Aslan'a protez bacak takılması için destek sözü verdi.

'Demokratik Açılım' ve 12 Eylül'de yapılacak olan referandumla ilgili alınacak tedbirleri değerlendirmek üzere Van'da bulunan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, sabah Merit Otel'de kentin kanaat önderleriyle yaptığı toplantının ardından, 9 Mart 2006 tarihinde görevi başında iken canlı bomba saldırısında iki bacağını kaybeden Van Belediyesi'nde görevli zabıta memuru Şafi Aslan'la bir süre ilgilendi.

Tekerlekli sandalyeye mahkum olan Şafi Aslan, Bakan Atalay'a kaybedilen bacaklarına kavuşmasının imkansız olduğunu ancak doktorların yürümesi için protez bacak takılmasını önerdiğini, bunun için de maddi desteğe ihtiyacının olduğunu söyledi. Kendisinin SSK'lı olması sebebiyle devletten maddi destek alamadığını belirten Aslan, Bakan Atalay'dan maddi destek sağlanmasını talep etti. İçişleri Bakanı Beşir Atalay da zabıta memuru Şafi Aslan'a her konuda destek olacaklarını belirterek, protez bacak için hemen ilgili sağlık kuruluşuyla irtibata geçmesini istedi. Atalay, konunun takibi için de yanında bulunan Van Valisi Münir Karaloğlu'na talimat verdi. Yaklaşık 5 yıldır tekerlekli sandalyeye mahkum olan Şafi Aslan ise Atalay'ın yakın ilgisine teşekkür etti.

TERÖR MAĞDURU ZABITAYA BAKAN ATALAY EL UZATTI
TERÖR MAĞDURU ZABITAYA BAKAN ATALAY EL UZATTI
TERÖR MAĞDURU ZABITAYA BAKAN ATALAY EL UZATTI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2010 Salı 17:17:00
Güncelleme :10 Ağustos 2010 Salı 19:06:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?